Kausilla 2008 ja 2009 F1-sarjassakin esiintynyt Nelson Piquet jr on osallistumassa tulevana viikonloppuna ajettavaan Formula 3:sten Paun kisaviikonloppuun. Kokeneen Piquetin valintaa voidaan pitää yllättävänä, sillä F3 on totuttu näkemään nuorten kuljettajalupausten temmellyskenttänä. Sarjassa on myös mukana suomalaisväriä Niko Karin muodossa.

Sähköformulasarja Formula E:n hallitseva mestari Piquet tekee paluun F3-sarjaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Hän voitti brittein saarten luokan kaudella 2004. Sen jälkeen brasilialaisen ura vei korkeimpiin luokkiin. F1-sarjassa mies ajoi Renault’lla 2008 ja 2009 keräten 19 MM-pistettä.

Miehen ura kuninkuusluokassa päättyi hänen paljastettua kauden 2008 Singaporen GP:n todelliset tapahtumat. Saatuaan potkut kesken kauden 2009 brasilialainen kertoi hänen saaneen ohjeistuksen tallijohdolta ajaa tahallaan seinään, jotta tallikaveri Fernando Alonso hyötyisi. Paljastuneissa tutkimuksissa Renault’n tallijohdolle asetettiin kovat rangaistukset, mutta sekä Piquet että Alonso selvisivät ilman sanktioita. Kukaan ei kuitenkaan halunnut palkata brasilialaista enää tiimiinsä, ja niinpä maailmanmestarin poika joutui rakentamaan uraansa uudelleen.