Belgialainen Stoffel Vandoorne sanoo, että hänen mielestään Japanin Superformula on kuljettajalle fyysisesti raskaampi kuin formula ykkönen.

Vandoorne on palannut varsinaiselle työpaikalleen Japanin Superformula-sarjaan yhden F1-tuuruaksen jälkeen. Hän ajoi McLarenia Fernando Alonson tilalla Bahrainissa. Hän on täällä kasvamassa korkoa mahdollista vakituista pestiä varten ensi kaudella.

Superformuloiden kauden avauskilpailu ajetaan Suzukassa viikonloppuna. Vandoorne kertoo, että hänen piipahduksensa F1:ssä on huomattu.

– Olen saanut täällä aika paljon enemmän fanien ja median huomiota nyt. On ihan kiva tunne, kun kaikki tuntuvat olevan iloisia siitä, että olen mukana, Vandoorne sanoi belgialaiselle Radio Sporzalle.

– Tämän sarjan taso on kova. Pienikin virhe maksaa tosi paljon. Itse yritän vielä totutella autoon. Aerodynamiikkaa on ihan eri tavalla kuin F1-autoissa, ja juuri siksi tämä on mielestäni jopa fyysisesti vaativampaa.

Vandoornella ei ole kaudelle mitään numeerista tavoitetta.

– Uskon että minulla on mahdollisuus olla isossa roolissa ilman mitään tarkkaa tavoitetta täällä. Kuten aina, yritän vain saada itsestäni kaiken irti, mitä otettavissa on.