Yksi Barcelonan toisten talvitestien toistaiseksi puhutuimmista aiheista on ollut McLaren-Hondan kohentunut vauhti. Fernando Alonso pystyi ajamaan eilen peräti kolmanneksi nopeimman kierrosajan, eikä käytössä ollut suinkaan muita pehmeämpi rengasseos.

Testien perusteella on vaikea vetää johtopäätöksiä, mutta F1-toimittaja Andrew Benson kertoo mielenkiintoista faktaa McLarenin kehityksestä.

– Kun kierrosajasta jätetään huomiotta rengaskuluma ja bensalastin vaikutus, Alonson aika oli tiistaipäivän samalla ajalla neljänneksi nopein Williamsin Valtteri Bottaksen kanssa. Edelle ehtivät vain molemmat Mercedekset sekä Ferrarin Kimi Räikkönen, Benson kirjoittaa.

McLarenin parantunut iskukyky näkyi myös sekuntikelloa tarkemmin syynäämällä.

– Alonso oli koko päivän toiseksi nopein syheröisessä viimeisessä sektorissa ja kolmanneksi nopein toisessa sektorissa, johon sisältyy myös pitkä takasuora. Alonso myös sai kolmanneksi kovimman tutkalukeman ensimmäisen sektorin viivalle, joka sijaitsee pitkän kaasu pohjassa ajettavan kolmosmutkan päätteeksi.

Selvä ongelmakohta myös löytyy.

– McLaren oli koko joukon hitain maaliviivalla ja toiseksi hitain nopeusmittauspisteessä varikkosuoran lopussa. Mutta ainakin asiat ovat menossa oikeaan suuntaan.

Autosportin huippunopeusmittauspisteessä Alonso hävisi nopeimmalle Felipe Nasrille 20 kilometriä tunnissa. Nasr oli yli 5 km/h nopeampi kuin seuraavaksi vauhdikkain.