Kerroimme aiemmin tänään suomalaisisa F1-katsojia kuohuttaneesta hinnoittelupolitiikasta (uutinen). Tulevalla F1-kaudella MTV Katsomo –palvelun kautta katsottaessa F1-kaudelle tulee roimasti lisähintaa edellisvuosiin verrattuna.

MTV Katsomon tuotepäällikkö Jussi Lipponen perustelee muutosta yhtiön halulla yksinkertaistaa Katsomon tuotteistusta.

– Haluamme tarjota yhdellä tuotteella ja hinnalla kaiken urheilusisällön, Lipponen toteaa SuomiF1-sivustolle.

Lipponen muistuttaa, että nykyinen katselupaketti ei sido katsojaa mihinkään, ja sen voi perua milloin tahansa. Sen sijaan aiemmin F1-palvelut tarjottiin määräaikaisina sopimuksina, eikä sen irtisanominen onnistunut kesken kaiken.

– Käyttäjä saa katsottavakseen lisäksi kaikki maksulliset urheilukanavamme, aiemmin F1-pakettiin ei tällaista sisältynyt. Tuoteperheeseen kuuluu formuloiden lisäksi myös esimerkiksi CHL-jääkiekkoa, hiihtolajit, tennistä, golfia ja nyrkkeilyä, Lipponen muistuttaa.

Jopa kuuden ruudun edestä katsottavaa

Lipponen paljastaa myös MTV:n esittelevän tulevalla kaudella ”live center” –palvelun, joka mahdollistaa F1-faneille useamman tapahtuman katsomisen samanaikaisesti.

– Käyttäjä voi katsoa jopa kuudesta eri ”feedistä” eli ruudusta valitsemiaan tapahtumia F1-ajosession aikana. Valittavana on normaalin lähetyksen lisäksi esimerkiksi useampi onboard-kamera sekä pelkästään varikkotoimintaa seuraava kanava.

Live center on edellisvuosilta tuttua samankaltaista palvelua laajempi ja käyttäjäystävällisempi. Uudistuksen luvataan toimivan kaikissa selaimissa.

MTV on saanut muutoksesta runsaasti kritiikkiä. Lipponen myöntää MTV:n kuuntelevan katsojiltaan saamaansa palautetta.

– Tietenkin kuuntelemme herkällä korvalla, sillä F1-fanit ovat meille tärkeitä ja osa heistä on ollut mukana todella kauan. Tulemme kuitenkin jatkossa tarjoamaan vain yhtä tuotepakettia. Vanhoille katsojille saatetaan tarjota jotain erityistä, mutta asiasta ei ole vielä tehty päätöstä, Lipponen toteaa.