Jo kolmenkymmenen vuoden ajan formula yksi -lähetyksiä Suomessa näyttänyt MTV on aiheuttanut hinnoittelupolitiikallaan paljon keskustelua F1-fanien keskuudessa.

Yksinoikeudella Suomessa F1-lähetykset näyttävä MTV tarjoaa katsojille mahdollisuuden seurata Kimi Räikkösen, Valtteri Bottaksen ja kumppaneiden suorituksia niin television puolella kuin myös Katsomo-nettipalvelussaan.

Paljon keskustelua on herättänyt MTV:n toiminta Katsomo-paketin hinnoittelun suhteen. Tänä vuonna faneille ei olla enää tarjoamassa mahdollisuutta ostaa pelkästään F1-katseluoikeutta, vaan formulat nähdäkseen kuluttajan täytyy ostaa MTV Total Sport -paketti, johon sisältyy myös kanavan muu urheilutarjonta.

Vain formuloista kiinnostuneille tämä on kuin kylmä suihku. Katsomo-paketin hinta on noussut muutenkin viimeisten vuosien aikana, mutta täksi kaudeksi hinnankorotus olisi jo jättimäinen.

Vielä viime vuonna formuloita pääsi seuraamaan Katsomosta sadan euron hintaan (99,95€), mutta nyt jo pelkästään maaliskuusta marraskuuhun ajettavasta F1-kaudesta joutuisi maksamaan enemmän. Kun erillistä F1-mahdollisuutta ei enää ole, maksaisi F1-kausi 24,95 euroa kuukaudessa.

– Aiotte siis nostaa hintaa koko kaudesta 99,95 -> 199,60, 100%!! Teihin nähden Carunakin on täysi harrastelija ja sitten vielä ihmetellään miksi kansa katsoo ilmaisia nettistreameja, kuului erään vihaisen F1-fanin palaute MTV F1:n Facebook-sivuilla.

Asiasta on keskusteltu kiivaasti myös Twitterissä ja internetin keskustelupalstoilla. Hinnankorotusta ihmetellään, sillä MTV on menettämässä tuoteperheestään jääkiekon MM-kisat sekä Valioliigan. Täksi kaudeksi tuotepaketista hävisi jo jalkapallon Mestarien liiga.

Torgny Hindersson

@k0t0h0
@MTV3F1 @SuomiF1 Nyt on maikkari tuplannut formulan katsomisen hinnan.
Ja on pakko maksaa muustakin urheilusta vaikkei kiinnosta yhtään.