Sauberin ruotsalaiskuski Marcus Ericsson haluaisi F1-kilpailun Skandinaviaan. Edellisen kerran Pohjoismaissa kilpailtiin F1:n merkeissä Ruotsissa vuonna 1978 ja Ericssonin mielestä olisi jo aika palauttaa Pohjoismaat takaisin kilpailukartalle.

Suomalaiskuskit ovat pitkään hallinneet F1-ratoja mitä tulee pohjoismaisiin kuskiin, mutta Ericssonin mielestä osakilpailulle olisi kysyntää, vaikka pitää kilpailua epätodennäköisenä.

– En näe sitä tapahtuvan pitkään aikaan, mutta olisi lajille hienoa, jos voisimme kilpailla Pohjois-Euroopassa. Meillä on ruotsalaisia ja suomalaisia F1:ssä ja runsaasti perinteitä moottoriurheilusta Skandinaviassa. Joten kilpailu siellä olisi erittäin, erittäin hyvä ja luulen, että se keräisi paljon yleisöä. Olen kuitenkin varma, että sille olisi suurta kiinnostusta, Ericsson mietiskeli Autosportin haastattelussa.

Ericsson debytoi F1:ssä kaudella 2014 ja oli ensimmäinen ruotsalaiskuski sitten Stefan Johanssonin, joka ajoi vuonna 1991.

– Saamani kannatus Ruotsissa on loistava. Meillä ei ollut kuskia F1:ssä 23 vuoteen, kun tulin mukaan, joten arvostan kannatusta. Se on hienoa ja olen huomannut, että kun tulokseni ovat parantuneet, myös useampi ihminen on seurannut, Ericsson iloitsee.