Formula 1 -sarjan pomo Bernie Ecclestone ei näe naiskuskien osallistumista F1-sarjaan kovinkaan todennäköisenä.

– En usko sitä, Ecclestone vastasi kanadalaisen TSN Toronto 1050 -radiokanavan haastattelussa kysymykseen siitä, voisiko nainen kilpailla F1-sarjassa tulevaisuudessa.

– Jos olisikin joku riittävän kyvykäs, häntä ei kuitenkaan otettaisi vakavasti, joten naisilla ei ole koskaan mahdollisuutta saada kilpailukykyistä autoa sarjassa, Ecclestone jatkaa.

Formulamogulin kommentit asettuvat hieman outoon valoon etenkin, kun Williamsin entinen testikuljettaja Susie Wolff lanseerasi tänään kampanjan, jolla hän haluaa rohkaista naisia mukaan moottoriurheilun pariin. Ecclestone uskoo kuitenkin naisten mahdollisuuteen muun moottoriurheilun parissa, ja nostaa esiin erimerkiksi Lotuksen kehityskuljettajana toimivan GP3-sarjassa kisanneen Carmen Jordan.

– Tämä naiskuljettajakysymys… Ainakin GP3-sarjassa on ollut tyttö, joka on ollut mukana kokonaisen kauden, eli se ei ole mahdoton asia, Ecclestone tuumaa.

Viimeisin F1-kisaan osallistunut nainen oli Lella Lombardi vuonna 1976, ja on samalla ainoa F1-kisassa pisteille päässyt kuljettaja. Ensimmäinen F1-sarjassa kisannut naiskuljettaja Maria Teresa de Filippis menehtyi viime viikolla 89 vuoden iässä. Viimeisin F1-viikonloppuun osallistunut kuljettaja 22 vuotta edellisen naiskuljettajan jälkeen oli 2014 viikonlopputesteihin osallistunut Susie Wolff.

SuomiF1:n Uutinen Susie Wolffin naisia moottoriurheilun pariin kannustavasta kampanjasta täällä: Dare to Be Different -kampanja