Susie Wolff kampanjoi naisten puolesta moottoriurheilussa – mukana myös suomalainen yllätysnimi

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Williamsin F1-tallin entinen testikuljettaja Susie Wolff haluaa enemmän naisia moottoriurheilun pariin. Wolffin perustamalla Dare to Be Different (Uskalla olla erilainen) -kampanjalla hän haluaa rohkaista moottoriurheilusta kiinnostuneita tyttöjä ja naisia lajin pariin.

Kampanjan nettisivuilla toivotaan uuden sukupolven ”murskaamaan ennakkoluulot ja paljastamaan uusi aikakausi, jolla kannustetaan ja kunnioitetaan rohkeutta olla erilainen”. Tavoitteiksi mainitaan moottoriurheilusta kiinnostuneiden tyttöjen ja naisten yhdistäminen sekä heidän osaamisensa esiintuominen.

– Uskon, että määritymme vahvuuksiemme ja luonteemme, emme sukupuolemme perusteella, Wolff kommentoi kampanjan sivuilla.

– Löysin intohimoni jo varhain ja minulla oli unelma F1-sarjaan pääsemisestä. En ollut missään vaiheessa millään ristiretkellä sen puolesta, mitä naiset voivat saavuttaa. Tavoitteenani oli yksinkertaisesti olla niin hyvä kilpa-ajaja kuin suinkin mahdollista, Wolff jatkaa.

Nyt, lopetettuaan F1-uransa, Wolff haluaa olla osaltaan innostamassa uutta sukupolvea ja tuoda moottoriurheilun parissa olevien naisten osaamista esiin.

– Moottoriurheilu ei ole enää hallitsema maailma. Uskallan olla itse erilainen, ja haluan inspiroida osaltani muita samaan, Wolff toteaa.

Kampanja näkyy paitsi internetissä ja sosiaalisen median palveluissa, myös tapahtumien muodossa. Brittein saarilla järjestetään viisi 8-14-vuotiaille tytöille suunnattua karting-tapahtumaa, jossa innokkaat pääsevät kokeilemaan paitsi ajamista, myös muita lajiin liittyviä seikkoja. Lisäksi tullaan järjestämään nuorille moottoriurheilun parissa toimiville naisille suunnattuja verkostoitumistapahtumia.

Tyttöjen karting-tapahtumissa nähdään myös suomalaisväriä, mukana kun on muun muassa Mika Häkkisen, Kimi Räikkösen ja Lewis Hamiltonin kanssa työskennellyt F1-lääkäri Aki Hintsa.

Muita kampanjassa mukana olevia ovat muun muassa Williamsin tallipäällikkö Claire Williams, muun muassa Formula Renault -sarjoissa ja GP3:ssa menestystä niittänyt Alice Powell sekä Sky Sportsin F1-toimittajana tutuksi tullut Rachel Brookes.

Lisätietoa kampanjasta löytyy sen nettisivuilta http://daretobedifferent.org/ (englanniksi).

 

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS