Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö starttaa F1-veneiden kauden viimeiseen MM-osakilpailuun Arabiemiraattien Sharjahissa kuudennesta ruudusta.

Epäonni ei hellittänyt otettaan F1-veneiden MM-mitalista ajavasta Seliöstä. Kauden viimeisen MM-osakilpailun aika-ajoa edeltäneissä vapaissa harjoituksissa Seliön veneen uuteen moottoriin iski sähkövika, joka pysäytti suomalaiskuljettajan yli tunniksi varikolle. Vika saatiin paikallistettua ja korjattua vasta harjoitusten jälkeen, jonka takia Seliö joutui valitsemaan kauden viimeiseen aika-ajoon potkurin summamutikassa ilman ennakkotestiä.

Huomenna perjantaina MM-mitalista ajava Seliö taisteli aika-ajossa sen minkä pystyi, mutta se ei riittänyt kuudetta sijaa korkeammalle.

– Näillä eväillä tein sen minkä pystyin. Aika-ajossa ei ole mitään mahdollisuuksia kokeilla eri potkurivaihtoehtoja. Yksi valittiin ja sillä mentiin loppuun asti.

– Siihen nähden, että en päässyt testaamaan potkureita, tulos oli kohtuullisen hyvä. Vene oli tosin vaikea ajaa. Radan pitkillä suorilla oli suuriakin vaikeuksia pitää se hallinnassa. Yksi asia huomiseen MM-finaaliin on varma: kyseistä potkuria en kyllä aio käyttää kisassa.

– Toivotaan, että epäonni tästä nyt hieman hellittäisi ja huomenna aamun vapaissa harjoituksissa pystyisimme viemään suunnitellun testiohjelman kunnialla läpi.

Seliö lupaa pistää MM-finaalissa kaiken osaamisensa peliin.

– Edellisen MM-kisan tulokset jäivät voimaan. Jäin siis neljänneksi ja protestiani ei hyväksytty, koska tuomaristo ei pystynyt todistamaan, että kolmanneksi ajaneen Thani Al Qamzin osuma poijuun olisi myös tyhjentänyt sen. MM-hopeaan on matkaa 12 pistettä. Kaikki peliin, ei tässä hävittävää enää ole, Seliö suunnitteli aika-ajon jälkeen.

Seliön tallikaveri Filip Roms jäi aika-ajon ensimmäiseen osioon ja sijoittui sijalle 16. Sarjan nuorimman kuljettajan veneen kaasupolkimen kiinnitys rikkoutui ja Roms joutui keskeyttämään aika-ajot.

Kauden viimeinen F1-veneiden MM-osakilpailu ajetaan Sharjahissa huomenna perjantaina klo 13.30 Suomen aikaa.