Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan Marja-Leena Lappalaisen neuvotelleen F1-moguli Bernie Ecclestonen kanssa mahdollisuudesta tuoda tulevaisuudessa Helsinkiin F1-osakilpailu.

Lappalainen ja hänen silloinen miehensä, Robert, olivat 1990-luvun puolivälissä järjestämässä Helsingin DTM-kisoja. Niiden myötä Ecclestone lupasi F1-osakilpailun Suomeen. Suunnitelma ei kuitenkaan koskaan toteutunut. Lappalainen kertoo nyt keskustelleensa asiasta jälleen Ecclestonen kanssa heinäkuun lopussa järjestetyn Unkarin GP:n yhteydessä.

– Bernie on sanonut minulle, että Suomesta on kaksi kovaa kuljettajaa F1-sarjassa, mutta meillä ei ole osakilpailua. Hän näkisi mielellään kisat Helsingissä ja näytti suunnitelmalle vihreää valoa, kertoo Marja-Leena Lappalainen Ilta-Sanomille.

– Toki hän sanoi, että rakennelmien pitää olla kunnossa ennen kuin Helsinkiin tullaan. Minun työni on nyt kartoittaa Bernielle mahdollisuuksia järjestää kisat Suomessa.

Lehden mukaan Helsingin F1-rata olisi noin 4,5 kilometriä pitkä. Lähtöpaikka olisi Hernesaaressa, ja reitti kulkisi rantaa pitkin Merikadulle ja sieltä jälleen rantaa pitkin Cafe Caruselin ohi takaisin kohti Hernesaarta.

Tässä vielä linkki Ilta-Sanomien uutiseen.