1980-luvulla MM-ralleissa menestystä niittäneen Michele Moutonin mielestä Lotuksen reservikuljettaja Carmen Jorda on päässyt nykyiseen asemaansa muilla keinoin kuin ajotaidoillaan.

4 rallivoittoa ja MM-hopeaa 1982 Audilla saavuttanut Mouton toimii nykyään kansainvälisen autoliiton FIA:n naismoottoriurheilukomission puheenjohtajana, ja hän ottaa usein kantaa sukupuolikysymyksiin moottoriurheilumaailmassa.

Nyt Mouton on kyseenalaistanut Lotus-testaajan Jordan mukanaolon Lotuksen kuljettajareservissä. Jordan ajoi kolme edellistä kautta GP3-sarjassa, mutta hän ei saavuttanut pisteen pistettä 44 startissa.

– Jos minun pitäisi luetella naiskuljettajia, joilla olisi edellytyksiä ajaa F1-sarjassa, olisivat he Simona de Silvestro, Danica Patrick, Susie Wolff ja jopa Beitske Visser. Nämä tytöt ovat ajaneet hyviä tuloksia uransa aikana. Muut vähemmän menestyksekkäät naiskuskit ovat onnistuneet myös nousemaan ylöspäin moottoriurheilun hierarkiassa, mutta niissä tapauksissa kyse on ollut enemmänkin markkinoinnillisista ja poliittisista syistä, eivätkä sellaiset kiinnosta minua, Mouton toteaa motorsport.comin kysyessä hänen mielipidettään Jordasta.

Moutonin mielestä moottoriurheilussa ei ole mukana tällä hetkellä tarpeeksi naiskuljettajia.

– Tärkeintä olisi taata sekä tytöille että pojille samanlaiset kalustot. Kun minä ajoin, minulla oli täsmälleen samanlainen auto allani kuin miespuolisilla kilpakumppaneillani. Samanlaisella kalustolla on hyvin helppoa nähdä, kuka on oikeasti hyvä ja kuka ei, Mouton toteaa.