Tulevana sunnuntaina käytävän legendaarisen Indianapoliksen 500 mailin kilpailun edellä kovaa puhetta ovat herättäneet harjoituksissa sattuneet rajut ulosajot. Viimeisin uhri, kanadalainen James Hinchcliffe, oli racer.com-sivuston mukaan vaarassa jopa menehtyä onnettomuutensa seurauksena.

Hinchcliffe ajautui seinään teknisen ongelman seurauksena eilen maananataina yli 360 kilometrin tuntivauhdissa. Isku seinään tuhosi auton pahoin, mutta itse osuma ei aiheuttanut kanadalaiselle vammoja.

Sen sijaan racer.comin mukaan auton eturipustus tunkeutui onnettomuuden seurauksena monokokin läpi lävistäen Hinchcliffen oikean jalan sekä vasemman reiden pysähtyen vasta lantion seuduille. Hinchcliffe oli tajuissaan, mutta jumissa ohjaamossaan.

Lääkärien ripeän toiminnan ansiosta runsaasta verenvuodosta kärsinyt Hinchcliffe selvisi kuitenkin suhteellisen vähällä. Hänet on leikattu, ja ajotauon odotetaan kestävän ainakin tämän vuoden.