Oskari Saari on selostanut MTV:lle F1-kisoja paikan päältä vuodesta 2004. SuomiF1-sivusto jututti nuorta sinivalkoista ääntä ennen tämän kauden alkua.

Pystyykö sellaisesta kisamassasta poimimaan yksittäisiä, erityisesti mieleen jääneitä tapauksia?

– Yksi yksittäinen huippuhetki on Brasilia 2007. Kun puhutaan hetkessä elämisestä, niin siitä viimeisestä kierroksesta mä en muista mitään. Siinä on vaan noussut seisomaan ja antanut mennä, Saari hymyilee Kimi Räikkösen maailmanmestaruuden ratkaissutta hetkeä.

– Samoin Kimin voitto Monacossa (2005) ja Valtterin (Bottas) eka palkintopalli (2014). Niistä menee vieläkin vähän kylmät väreet, kun muistelee senhetkistä fiilistä, Saari toteaa SuomiF1-sivustolle.

Vanhoja selostuksiaan Saari ei juuri katsele jälkeenpäin. Kehittävä palaute tulee tarvittaessa tuotantotiimiltä joka tapauksessa.

– Pyrin katsomaan ennemminkin ennakkolähetyksiä lentokoneessa matkalla pois tai seuraavaan kisaan, koska minulla on päävastuu niiden lähetysten kehittämisestä.

– Se vaan on niin, että selostus on tehtävä omana itsenään, parhaalla osaamisellaan. Siitä voi tulla helposti teennäistä, jos rupeaa jälkeenpäin kelaamaan, että tuossa olisi pitänyt olla kaksi äänilajia korkeammalla.

Intensiivinen työviikonloppu vie selostajastakin mehut, vaikkei selostus itsessään sykettä nostakaan.

– Aivoille jatkuva skarppina oleminen on rankempaa. Sunnuntai-iltana olen yleensä todella huonoa seuraa, Saari myöntää.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant