Auto Motor und Sportin F1-toimittaja Tobias Grüner twiittaa ahkerasti F1-maailman sisäpiiristä. Nyt saksalaistoimittaja kertoo F1-talli Lotuksen joutuvan nuukailemaan tosissaan heikon rahatilanteensa takia.

Grünerin mukaan Lotus on kyennyt rakentamaan vain yhden ratin, josta löytyy näyttö. Ratti on yksi F1-auton kalleimmista yksittäisistä osista, joten rahallinen säästö lienee huomattava. Rattia ei myöskään ole käytetty kisoissa.

Ratin näyttö tarjoaa kuljettajille paljon hyödyllistä tietoa, ja Grüner uskookin, että se olisi saattanut auttaa tallin kuljettajaa Pastor Maldonadoa Malesiassa. Venezuelalaiskuljettaja sai rangaistuksen, kun hän ajoi turva-auto -episodin aikana liian lujaa. Ratin grafiikka olisi saattanut varoittaa Maldonadoa säännöstelemään vauhtiaan paremmin.

Tobi Grüner 🏁

@tgruener
Lotus only built 1 graphic display steering wheel for cost reasons. Not race used. Could have helped MAL in Malaysia (SC delta time penalty)