Oskari Saari – kuten moni muukin formulatoimittaja – voi nykyään todeta olevansa itsekin jonkinlainen media. Saarella on Twitterissä yli 22 000 seuraajaa, joten MTV:n selostajan ajatukset leviävät nopeasti ja laajalle.

SuomiF1-sivusto jututti Saarta ennen tämän kauden alkua.

Kuinka suurena osana työtäsi koet sosiaalisen median?

– Se on erinomainen työkalu ja mulle luontaista! Etenkin Twitter monikäyttöisyytensä vuoksi.

– Twitterissä voi olla kärkeviäkin näkemyksiä, mutta onhan se aika hienoa, että nyt periaatteessa jokainen voi lähettää viestin suoraan kelle tahansa. Kyllä mä luen tasan jokaisen viestin, joka mulle lähetetään.

Sen sijaan Maikkarille tulevat katsojapalautteet Saari jättää käytännössä omaan arvoonsa – tai kokonaan lukematta.

– Arvostn Twitterissä omalla nimellä käytyä keskustelua aika paljon enemmän kuin nimimerkin takaa huutelua.

Ärsyttävätkö tyhmät kysymykset koskaan?

– Ei oikeastaan. Joskus vähän hymyilyttävät erityisen varmat näkemykset, kun huomaa, ettei kommentoijalla välttämättä ole ihan viimeisintä tietoa asiasta.

– Mutta sehän on ihan luonnollista – mehän oltaisiin tarpeettomia, jos kaikki seuraisivat asiaa samalla tavalla intensiivisesti. Seuraajien joukossa on erittäin asiantuntevia ihmisiä ja vähän harvemmin seuraavia, ja siihenhän koko homma perustuu – ei meillä muuten olisi niin paljon katsojia kuin nyt on.

Mielipiteet harvemmin muuttuvat

Saari korostaakin, että kohderyhmänä on hardcore-fanien lisäksi myös ns. tavalliset katsojat.

– Se on asia, jota pitää itsellekin välillä muistuttaa, kun seuraa asiaa läheltä. Välillä niin sanotut kysymykset itse asiassa herättävät: Ei se ole tyhmä kysymys, että mikä on sektori? Se kysyjä on kiinnostunut formula ykkösistä, ja meidän tehtävä on ottaa huomioon se, että meillä on monenlaisia seuraajia.

(Toim. huom. radalla yksi kierros jaetaan ajanoton osalta kolmeen sektoriin.)

Joudutko miettimään sanomisiasi Twitterissä? Painatko koskaan jarrua viime hetkellä?

– Aika vähän. Kun joskus yritetään selvästi provosoida, silloin jätän yleensä automaattisesti vastaamatta, tai en ainakaan tee sitä heti. Mutta niin kauan kuin ei mennä henkilökohtaisuuksiin, niin hei, se on vaan urheilua eikä niin s****** vakavaa. Mulla on mun mielipiteet ja sulla on sun, eivätkä ne välttämättä siitä miksikään muutu, Saari repeää nauramaan.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant