Syyskaudelle Red Bull -tallin selvänä ykköstähtenä valmistautuva Daniel Ricciardo sanoo Sebastian Vettelin lyömisen selvin numeroin alkukaudella tuntuvan hyvältä. 25-vuotias kertoi CNN:n televisiohaastattelussa, että nelinkertaisen mestarin pitäminen aisoissa kertoo hyvää hänen omasta ajamisestaan.

– En lähde valehtelemaan – se tuntuu upealta. Hän on upea mittatikku, johon verrata itseäni. Eikä vain sarjan muihin kavereihin, vaan erityisesti häneen, aussi sanoi.

– Se, että olen ollut hyvässä vauhdissa häntä vastaan paitsi aika-ajoissa, myös kisoissa on ollut rohkaisevaa. Eli kyllä, nautin siitä.

Vähemmän hyvin sen sijaan on sujunut Red Bull -tallilla kokonaisuudessaan, joka viime vuosista poiketen ei ole ollut likimainkaan vahvin. Virheettömällä työllä talli on toisena sarjassa, mutta melko lähellä uhkaamassa on useita kilpailijoita.

RB10-alusta on yhä parhaita, ellei paras, mutta voimanlähteen tehot ja luotettavuus eivät ole tehneet elämää helpoksi.

– Meillä on ilman muuta ollut kovia aikoja, erityisesti talven testeissä. Me emme juurikaan saaneet kilometrejä allemme. Me olemme siis tunteneet olevamme jatkuvasti puolustuskannalla, Ricciardo myönsi.

– Se on haaste, josta olemme tietoisia ja joka meidän on voitettava. Joskus tuntee tarvetta osoitella sormella ja päästää höyryjä, mikä on ihan OK, mutta kaiken sen takana on meneillään paljon aloitteellista työntekoa.