Eri F1-kuljettajien kanssa työskentelvä ajovalmentaja Rob Wilson on tyrmistynyt Ferrarin toiminnasta Espanjan GP:ssä, jossa Kimi Räikkönen löi tallikaverinsa Fernando Alonson ensin aika-ajoissa ja sitten 95% kisamatkasta. Espanjalainen pääsi kuitenkin lopulta ohi.

– [Viikonloppu] oli hyvä, klassinen Kimi-suoritus ja hän itse asiassa suoritui Fernandoa vahvemmin, mikä on mielenkiintoista erityisesti Espanjassa, jolla tuntuu olevan turbovaikutus Fernandoon, Wilson sanoi tuoreessa The Racer’s Edgessä.

Alonson ohitus tapahtui kolmanneksi viimeisellä kierroksella tuoreemmilla renkailla. Wilson arvelee Ferrarin pedanneen tilanteen espanjalaiselle:

– Kimi oli varmaankin odotellut sitä muutaman kierroksen; sen oli tapahduttava ennemmin tai myöhemmin, ei siinä ollut mitään älykästä.

– Kimi teki parhaansa puolustautuakseen, mutta rengasstrategia, josta en usko Kimin olleen kovin iloinen, suosi Fernandoa. Kisan lopussa ne olivat kaksi täysin eri autoa ja Kimi oli lamautettu.

– Kimi lienee halunnut tulla ensimmäisenä sisään ensimmäisten pysähdysten aikana, mutta jotenkin he saivat metkuiltua Fernandon ottamaan Kimin pysähdyksen. Se ei tuottanut heti tulosta, joten he tekivät saman uudestaan. Kimi ei liene ollut kovin iloinen.

Wilson varoittaa Scuderiaa siitä, että Alonson uusi tallikaveri ei ole yhtä myötämielinen kuin edeltäjänsä.

– Ferrari saanee muistutuksen siitä, että he eivät ole nyt tekemisissä Felipe Massan kanssa. En usko, että he pääsevät tässä kuin koira veräjästä, kyse on nyt Kimi Räikkösestä, ei Felipe Massasta.