Formula ykkösten pääomistaja, sijoitusyhtiö CVC Capital on ilmoittanut erottavansa Bernie Ecclestonen lajin hallintoyhtiön johdosta, mikäli hänet tuomitaan rikoksesta.

83-vuotias käy parhaillaan läpi lajin vuosien takaiseen myyntiin liittyvää korruptio-oikeudenkäyntiä Lontoossa ja häntä vastaan saatetaan nostaa samasta aiheesta syyte myös Saksassa.

– Mikäli osoitetaan, että hra Ecclestone on tehnyt jotain rikosoikeudellisessa mielessä väärin, me antaisimme hänelle potkut, CVC:n perustaja Donald Mackenzie sanoi oikeudelle Reutersin mukaan kuluvalla viikolla.

CVC-pomo myönsi myös totuudenmukaiseksi yleisen käsityksen, että formula ykköset ovat olleet sijoitusyhtiölle rahallisesti kannattava ostos.

Yhtiö on kuitenkin saanut äärimmäisen kovaa kritiikkiä niin lajin sisältä kuin ulkopuoleltakin sen lypsämisestä hengiltä. Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley muun muassa kuvaili tänä vuonna CVC:n ”raiskanneen” lajin ja olevan ”pahinta mitä formula ykkösille on tapahtunut”.

– Se on ollut menestyksekäs sijoitus lukuunottamatta kielteistä julkisuutta, mistä tämä [oikeudenkäynti] on hyvä esimerkki, Mackenzie pahoitteli.