Kimi Räikkösen ja Romain Grosjeanin edustaman Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier sanoo, että formula ykkösten kuluja on laskettava, jotta laji voi selvitä nykymuodossaan. Viime vuonna HRT-talli teki konkurssin ja tänäkin vuonna useiden tallien kulutus yli varojensa on ollut lähinnä julkinen salaisuus.

Ranskalainen kertoi Autosportille, että enemmistö talleista toivookin tehokkaita rajoituksia, mutta pieni joukko hyvin rahoitettuja talleja on esteenä toimivalle kulukatolle.

– Ongelma on, että jotkut tallit, kuten Red Bull, Ferrari ja Mercedes, voivat yhä toimia perinteisen mallin mukaan ja kuluttaa paljon autoonsa. Me emme voi, Boullier sanoi.

– Ei pidä unohtaa, että 90-luvun alussa kärkitallit kuluttivat ehkä £40 miljoonaa, vuonna 2008 luku oli jo £100 miljoonaa. Kuluja on leikattava.

– Ongelma tänä päivänä on, että 80 prosenttia talleista tukee sitä, mutta 20 prosenttia ei. Minusta ei ole reilua, jos kolmella tallilla on varaa formula ykkösiin.

Päinvastaisista huhuista huolimatta Lotus-pomo sanoi joka tapauksessa olevansa luottavainen oman työnantajansa pitkäaikaisesta taloudellisesta kestävyydestä paitsi lajin poliittisen kehityksen vuoksi, myös aiemmin ilmoitetun kumppanuussopimuksen ansiosta. Infinity Racing -konsortion on tarkoitus ostaa noin kolmannes tallista.

– Olen iloinen, että tietyt keskustelut ovat edenneet formula ykkösissä ja FIA:n kanssa, että kuluja halutaan alas säännöillä, Boullier kertoi.

– [Lisäksi] me ilmoitimme uudesta kumppanista muutama viikko sitten. Sitä ei ole vielä viety loppuun, mutta se on tulossa. Kun se on toteutunut, Enstonella alkaa uusi aikakausi, sillä rahoituksen puolesta me olemme turvassa monia vuosia täysin uudella tasolla.