Ferrarin Fernando Alonso on ilmaissut pettymyksensä auton kilpailukykyyn jäätyään kymmenenneksi Iso-Britannian GP:n aika-ajoissa. Force Indian Paul di Restan aika-ajohylkäyksen vuoksi sarjakakkonen aloittaa kisan ruudusta 9.

Alonso on voittanut kaksi kisaa tällä kaudella, mutta erityisesti aika-ajovauhti on ollut jyrkässä laskusuunnassa viimeisimmissä kisoissa.

– Me näytämme pärjäävän huonommin ja huonommin. Me tarvitsemme välittömästi sitä iskukykyä, joka meillä oli vuoden alussa. Jos me emme sitä saa, me menetämme liikaa asemiamme [mestaruustaistossa], Alonso sanoi BBC Sportin mukaan.

Ongelmana vaikuttaa olevan pitkäaikainen murhe auton päivityksistä, joista saadut tulokset tuulitunnelissa ja radalla eivät korreloi. Espanjalaiskuljettaja ei usko, että se kuitenkaan selittää ongelmaa yksin.

– Me emme saa uusista osista sitä, mitä meidän pitäisi saada. Jotkut niistä, suurin osa, eivät toimi, joten meiltä puuttuu vauhtia suhteessa muihin kärkitalleihin.

– Mutta on vaikea ymmärtää, että menetämme niin paljon. Jos olimme kaksi kuukautta sitten kaksi tai kolme kymmenystä hitaampia kuin nopein auto, nyt on vaikea ymmärtää, että ero on sekunnin.

– Me emme kehitä autoa tarpeeksi hyvin, se on totta, mutta kenties me emme myöskään löydä oikeita säätöjä radalla. Ehkä renkaat eivät toimi tehokkaasti.