Kauden avausviikonloppu Australiassa oli vaikea Williams-tallille. Valtteri Bottas ja Pastor Maldonado kykenivät aika-ajoissa ainoastaan 16:nteen ja 17:nteen lähtöruutun ja itse kisassa ensin mainittu oli 14:s, kun taas jälkimmäinen keskeytti.

Talli oli vielä talven testien jälkeen erittäin luottavaisella tuulella ja vaikkakaan odotuksia ei ole ainakaan vielä täytetty, toivoo tekniikkapomo Mike Coughlan molemmilta autoilta jo nousua pisteille Malesiassa.

– Vaikean kauden avauksen jälkeen talli on koonnut rivinsä ja työskennellyt lujasti ratkaistakseen ongelmat, joita kohtasimme viime viikonloppuna, Coughlan sanoi.

– Meillä on hyvä idea siitä, mihin meidän on kohdennettava ponnistelumme ja opimme paljon Melbournessa, mitä tulemme hyödyntämään Malesiassa FW35:n suorituskyvyn parantamiseksi.

– Meidän tavoitteemme on edistyä viime viikosta, tähtäimessämme pistesijoitukset molemmille autoille.

Tuttu rata Bottakselle

Tuore kisakuljettaja Bottas oli luottavainen. Toisin kuin Melbournesta, Sepangista hänellä on ajokokemusta viime vuodelta perjantaiharjoituksista. Kaakkois-Aasian olosuhteita hän kuvailee vaativiksi.

– Malesia on iso testi kuljettajille ja sääolosuhteet ovat aina konstikkaat. Viime vuonna oli hyvin vaikeaa, koska meillä oli kuumat ja kosteat olosuhteet radalla ja ajoittaisia sateita, Bottas sanoi.

– Minä opin paljon ensimmäisestä GP:stäni Australiassa ja vaikkakaan emme olleet niin kilpailykyisiä kuin olisimme toivoneet, se tosiasia, että toin auto turvallisesti kotiin ensimmäisessä kisassani, on positiivinen asia.

– Me tulemme nyt tavoittelemaan suorituskyvyn parantamista tulevaan kisaan.