McLarenin suomalaislääkäri Aki Hintsa kertoo nyt olevan meneillään se aika vuodesta, jolloin ajajien fyysinen kyvykkyys kestää GP-kisojen valtava rasitus rakennetaan.

– Tämä aika on ensiarvoinen. On tärkeää aloittaa vuosi hyvällä perusharjoittelulla, koska on vaikeaa treenata kauden aikana niin paljon kuin toivoisi. Toisin sanoen perustaso, joka sinulla on talvikauden lopussa on se, jonka pidät yllä läpi vuoden, Hintsa selvitti ranskalaiselle F1i.com -sivustolle.

Joulukuussa McLaren lähettää tyypillisesti kuljettajansa Kuortaneen Urheiluopistolle, jossa F1-kauteen valmistaudutaan muun muassa heittämällä keihästä, melomalla sekä voimistelemalla. Harjoitteita tosin mukautetaan sopiviksi kuljettajille.

– Leirimme Seinäjoella on varattu tiimille, eikä mitään häiriötekijöitä ole. Siellä herätään aikaisin aamulla ja treenataan läpi päivän – usein ulkona kylmässä, mutta se on hauskaa!

– McLaren-tiimi oli siellä ensi kertaa kymmenen vuotta sitten. Minusta on mielenkiintoista vaihtaa kokemuksia ja työskennellä kuljettajiemme kanssa yhdessä olympiaurheilijoiden ja maailmanmestareiden seurassa, sillä he ovat eräänlainen vertailukohta.