Mercedes-Benzin moottoriurheilupomona vuoden 2012 lopussa tehtävänsä jättävä Norbert Haug ottaa vastuun Mercedes-tallin heikosta menestyksestä sen kolmevuotisen historian aikana. Haug vakuuttaa, että hänestä ei ole tehty syntipukkia.

– Ei, ei ole. Mikäli minulla ei ollut mitään tekemistä meidän tappioidemme kanssa viimeisen kolmen vuoden aikana, minulla ei ollut myöskään mitään tekemistä voittomme kanssa Kiinassa. En pitäisi siitä. Nico Rosberg seisomassa podiumilla on kaunis muisto, Haug vastasi Bild-lehden kysymykseen.

Tallipäällikkö Ross Brawnin niskaan on myös soviteltu syyllisen viittaa, mutta Haug sanoo, että vastuu lankeaa aina ylimmälle tasolle hierarkiassa.

– Minä olen kantanut 22 vuotta Mercedeksen moottoriurheilun kokonaisvastuuta, ei Ross Brawn. Minä olen hänen esimiehensä.

Kauden 2012 autoa saksalainen kehuu. Vuoden alun lupaavat tulokset, jotka nostivat Rosbergin mediassa jopa mestaruushaastajaksi, eivät olleet sattumaa.

– Lähtökohtaisesti auto oli hyvä, kuten voitto Kiinassa ja toinen sija Monacossa osoittivat. Kehitys sen sijaan oli heikkoa tai hyvin heikkoa. Päällikkönä on oltava joku, jolla on luonnetta – talon sisällä ja sen ulkopuolella.

– Mikäli menestystä ei tule, siitä on vedettävä johtopäätökset. Nyt minun on tehtävä näin.