Kimi Räikkösen
edustaman Lotus-tallin vahvistettua jatkosopimus Romain Grosjeanille, Kamui Kobayashi on ilmoittanut, että hän lopettaa rahoituksen keräämisen kamui-support.com -sivuston kautta tallipaikan saamiseksi.

Japanilaiskuljettaja sanoo, että ”kilpailukykyistä” F1-paikkaa ei ole saatavilla, mikä tarkoittanee sitä, että myöskään Force India ei tule kysymykseen uutena työnantajana ensi kaudella.

– Kiitokset suuresta tuesta. Arvostan sitä, että monet teistä ovat antaneet lahjoituksen, Kobayashi kirjoittaa faneille osoitetussa tiedotteessaan.

Entinen Sauber-kuljettaja kertoo, että hän kykeni hankkimaan itselleen ”ainakin” €8 miljoonan rahoituksen, mihin ilmeisesti sisältyy sekä yksityisiltä faneilta saatu rahoitus että yhtiösponsoreiden tuki.

– Valitettavasti aikaa oli liian vähän, enkä kyennyt saamaan itselleni paikkaa kilpailukykyisessä tallissa kaudelle 2013. On myönnettävä, että olen erittäin surullinen ja pahoillani fanien sekä japanilaisten yhtiöiden puolesta, jotka ovat tukeneet minua. Olen yhä luottavainen, että onnistun siinä 2014.

– Haluan nyt lopettaa keräyksen ja samalla kun säästän kaiken rahan vuodelle 2014, alan tutkia parhaita vaihtoehtoja sekä kaudelle 2013 että myös 2014. Minun pääprioriteettini on saada kilpailukykyinen paikka kaudelle 2014. Minulla ei ole kiinnostusta muita luokkia kohtaan.

– Ilmoitan heti kun olen tehnyt päätöksen kaudesta 2013.