Caterham on erittäin lähellä ensi kauden F1-kuskisopimusta venäläisen Vitali Petrovin kanssa.

Venäläismedian mukaan Petrovin jatkosopimus saatetaan julkistaa heti Brasilian GP:n jälkeen. Koska Caterham on vahvistanut ranskalaisen nykyisen Marussia-kuljettaja Charles Picin ajamisen tallissa “monivuotisella sopimuksella” alkaen ensi kaudesta, jää Heikki Kovalainen näin ollen ilman tallipaikkaa.

Petrovin on suorastaan pakko saada jatkopahvi, sillä Venäjällä on oltava F1-kuski ensi sesongilla. Sponsorit ovat vihdoin heränneet asiaan, sillä Venäjällä ajetaan Formula ykkösiä jo vuonna 2014 Sotshissa.

Käytännössä jos Petrov menettäisi ensi kaudeksi tiimipaikan, saattaisi Venäjä jäädä ilman pilottia kotikisassa seuraavana vuotena. Se olisi todella noloa. Petrovin manageri Oksana Kosatshenko neuvottelee parhaillaan kaikkien vapaata kuskipaikkaa pitävien tiimien kanssa.

Kosatshenko ei jätä suojattinsa diiliä yhden kortin varaan eli tässä tapauksessa Caterhamin, joka on kuitenkin ykkösvaihtehto. Kosatshenko käy keskusteluja myös muutaman muun F1-tiimin kanssa taatakseen Petrovin tiimipaikan ensi kaudelle.