Kimi Räikkönen nousi Unkarin GP:n keskimmäisen stinttinsä vedolla aina toiselle sijalle asti, kun hän vielä ensimmäisen pysähdyksensä jälkeen oli niin Sebastian Vettelin, Romain Grosjeanin kuin Lewis Hamiltonin takana.

Lotuksen ratatoimien johtaja Alan Permane paljastaa nyt, että ensin vaikutti suorastaan siltä, että Jäämies olisi kaikkea muuta kuin palkintokorokevauhdissa.

– Kimi oli säästänyt renkaitaan koko stintin alun ajan. Itse asiassa olimme tuolloin hieman huolissamme, sillä hän ajoi oikeastaan varsin hiljaa, Permane kertoo Autosportille.

– Mutta hän sanoi: ”Älkää huolehtiko, aion säästää renkaitani”. Me siis annoimme hänen tehdä niin, Lotus-pomo jatkoi.

Purppuraa, purppuraa, purppuraa

Renkaiden elinkaaren venyttäminen sujui ilmeisesti juuri niin kuin espoolainen oli sen suunnitellutkin.

– Ja sitten, aivan yllättäen, hän alkoi vetelemään purppuraa, purppuraa, purppuraa (sektoripohja-aikoja) joka kierroksella, Permane sanoo.

Ennen toista pysähdystä näytti jopa siltä, että Räikkönen onnistuisi repimään eron kiinni noustakseen kärkeen viimeiselle stintilleen.

– Oli hetki, jolloin ajattelimme, että hän on riittävän nopea ohittaakseen Hamiltonin, mutta kun Kimin kierrosajat alkoivat hiipumaan ja Hamiltonin renkaat alkoivat toimia, he tekivät yhtäläisiä kellotuksia. Näin ollen me otimme Kimin sisään ja hän tuli Romainin eteen.