Jotain outoa meneillään F1-tallissa? – "Yksi ristiriitainen asia selityksessä on"

© Kuva: Getty Images

F1-toimittaja ja Caterhamin hallituksen jäsen Joe Saward kertoo, että Toro Rosson tekninen johtaja Giorgio Ascanelli ”on virallisesti ’lomalla'”. Saward epäilee, että italialaistallissa on ”meneillään jotain”.

– Tämä ei olisi kovin suuri yllätys, sillä kohtuullinen osa eurooppalaisista viettää tällä hetkellä kesälomiaan, joskin sää Euroopan pohjoisosissa on ollut kaikkea muuta kuin kesäinen viimeisinä viikkoina, Saward kirjoittaa.

– Se yksi ristiriitainen asia tässä selityksessä on se, että formula ykkösten kesätauko ei ala ennen kuin Unkarin GP on loppunut. Tällöin olisi loogista tallin tekniselle johtajalle pitää tauko, sillä tehtaat suljetaan.

– Näin ollen lienee oikeutettua sanoa, että jotain on meneillään pienessä italialaistallissa. Ascanelli voi olla jättämässä tallin (gardening leave) saatuaan uuden työtarjouksen.

– Ohimennen on syytä huomauttaa, että Ascanelli on hyvää pataa Pat Fry -nimisen kaverin kanssa, toimittaja sanoo viitaten Ferrarin tekniikkapomoon.