Lotuksen moottori-insinööri Ricardo Penteado kertoo, että mikäli Kimi Räikkönen ja Romain Grosjean joutuvat kaksinkamppailuun radalle, tallimääräyksiä ei ole tiedossa. Rentoutusharjoituksesta tallin sisäinen kilpa-ajo ei tosin käy.

– Ajajilla ja insinööreillä on iso strategiakokous aika-ajojen ja kisan välillä. Tällöin arvioidaan kahta tai kolmea eri vaihtoehtoskenaariota kummallekin ajajalle heidän viikonlopun vauhtinsa perusteella, Penteado kertoo tallin kotisivulla.

– Jos kuljettajien strategiat ovat erilaiset, ongelmaa ei ole, mutta heillä on yhteinen ymmärrys, että kumpikaan ei pidättele toista ja vaaranna tallin kokonaistulosta.

– Sen sijaan jos heillä on sama strategia, he ovat tietoisia siitä, että he saattavat joutua kilpailemaan vastakkain jossain vaiheessa. Siinä tapauksessa he ovat vapaita taistelemaan radalla kunhan se on puhdas taistelu. Meille sellainen on melkoisen stressaavaa, mutta ei sen enempää kuin taistelu toisen tallin tai kuljettajan kanssa, Penteado sanoo.

Sinustako viikonlopun MM-guru? Palkintopotissa on 500 euroa!
Lue lisää kilpailusta ja osallistumisohjeet täältä!