Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner myöntää Autosportin haastattelussa, että Sebastian Vettelin voitto ei kisan aikana Kimi Räikkösen paineessa tuntunut aivan itsestäänselvyydeltä.

– Alkaen noin kierrokselta 30 viimeisiin pysähdyksiin asti kyse oli sijoituksen pitämisestä. Ja sen huolehtimisesta, että teemme pysähdyksen oikeaan aikaan ajaaksemme kisan loppuun (sillä sijalla), Horner sanoo.

Horner myöntää värikkäin sanankääntein, että Räikkösen vauhti aiheutti jännitystiloja Red Bullilla.

– Me näimme, että jos Kimi pääsisi lähelle DRS-alueella, hän ajaisi nopeasti joko vasemmalla tai oikealla, sillä heidän autonsa on nopea suoralla.

– Sanoisin, että varikkomuurilla oli niiden neljän kierroksen ajan varsin yhteen puristettuja pakaroita, mutta Sebastian tiesi mitä hänen täytyi tehdä ja suoriutui täydellisesti. Viimeisellä kierroksella ennen stoppia hän itseasiassa pääsi ulos DRS-alueesta, mikä antoi meille tosiasiallisesti ylimääräisen kierroksen verran hengähdystilaa.

Varikkopysähdys sitten onnistuikin Red Bullilta paremmin.

– Jätkät ovat olleet upeita varikolla. Kaikki stopit ovat olleet uskomattomia. Oman ajanottomme mukaan me taisimme tehdä yhden 2,5 sekunnin stopin kisassa, Horner kertoo.

Lotuksen ratatoimien johtaja Alan Permane myöntää, että mahdollisuutta voittoon ei enää viimeisellä stintillä ollut.

– Me yritimme voittaa aivan viimeiseen varikkopysähdykseen asti, mutta on pirun vaikea voittaa noita jätkiä. Me olimme hieman nopeampia, kunnes Vettel sai uudet renkaat viimeiselle stintille. Emme voineet tehdä enää mitään.

– Harkitsimme sijan saamista aiemmalla pysähdyksellä, mutta olimme tietoisia siitä, mitä edellisessä kisassa tapahtui kun pysähdyimme liian aikaisin. Kyseessä oli siis hieman ”Ei yritetä olla liian ahneita” -ajattelua, Permane sanoo.