Kimi Räikkönen hyytyi täysin Kiinan kisan lopussa ja sijoittui lopulta 14:nneksi. Lotus pyrki ajattamaan häntä keskikovilla renkailla puoli osakilpailua ja kuluneella sarjalla Räikkönen lopulta teki ajovirheen, jonka ansiosta kymmenkunta autoa meni ohi – mukaan lukien tallikaveri Romain Grosjean, joka ajoi kuudenneksi.

Voiton Kiinassa otti Nico Rosberg. Voitto oli pitkään odotettu ensimmäinen saksalaiselle. Toiseksi sijoittui Jenson Button, joka oli vielä voittamassa kisan ennen tallin täysin möhlimää varikkopysähdystä. Lewis Hamilton otti jälleen kolmannen sijan.

Räikkösen varikkopysähdykset ja ilmeisen epäonnistunut taktiikka vei häneltä mahdollisuuden jopa kisan voittoon tai vähintäänkin palkintokorokesijoitukseen.

Ongelmista kärsinyt Heikki Kovalainen jäi 23:nneksi – viimeiseksi kisan loppuun ajaneista kuljettajista, Michael Schumacherin keskeytettyä.