Sauber-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen lauantaisesta Saudi-Arabian GP:stä ei jäänyt kotiintuomisia.

Bottas lähti matkaan ruudusta 16 ja putosi startissa pykälän taaksepäin. Lance Strollin ulosajon yhteydessä tulleen turva-auton yhtedessä suomalainen kävi varikolla ja vajosi tämän jälkeen koko letkan viimeiseksi.

Bottas ei meinannut millään saada edellä ajavia kiinni, vaikka Haas-tallin Kevin Magnussen veti edellä hidasta monen auton mittaista letkaa. Magnussen ajoi vielä tarkoituksella reilusti hiljempaa saadakseen tallikaveri Nico Hülkenbergille tarvittavan eron tehdä oma varikkokäyntinsä.

Suomalaiskuski piti pysähdyksensä jälkeen perää käytännössä koko loppukilpailun ajan. Ainoastaan tallikaveri Zhou Guanyun katastrofaalinen varikkokäynti säästi suomalaisen sijoittumatta koko letkan viimeiseksi. Tämän noteerasi myös kuskiarvosanoja jakanut PlanetF1-sivusto.

– Jälleen heikko esitys Bottakselta. Zhou pystyi sentään ajamaan sijalla 11, vaikkakin ilman varikkokäyntiä, mutta Bottas oli perällä kuin koko letkan ankkuri, ruoskittiin suomalaisen suoritusta.

Sivuston mukaan juurikin Zhoun epäonnistunut varikkokäynti säästi Bottaksen totaaliselta häpeältä. Bottaksen arvosanaksi tärähti 4/10 pistettä ja häntä huonomman arvion keräsi vain Aston Martininsa valleihin tuhonnut Stroll. Bottaksen tallikaverille puolestaan annettiin arvosanaksi kutonen.

F1-sarjan seuraava osakilpailu kaasutellaan kahden viikon kuluttua Australian Melbournessa, jonne Sauber saa toivottavasti tuotua jo kilpuria vauhdittavia kehitysosia mukaansa.

LUE LISÄÄ