Kenian MM-rallissa ajettiin aamupäivän viimeinen erikoiskoe ennen huoltotaukoa. Legendaarinen The Sleeping Warrior –nimellä kulkeva pätkä oli samalla koko kilpailun pisin. Noin 36 kilometrin mittaisella tiellä riitti kaikkea mahdollista mutavellin ja kuivan santahiekan väliltä. Nopeimman ajan kaasutteli hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä.

Legendaarinen ja raaka pätkä ei antanut armoa ja rengasrikot kokivat Esapekka Lappi, Elfyn Evans sekä Takamoto Katsuta. Katsutan ongelmat nostivat ongelmitta läpi päässeen Thierry Neuvillen kilpailussa jo toiseksi.

Rovanperä lasketteli käsittämättömät 24,9 sekunnin pohja-ajan, vaikka suunnitelmana oli ajella hitaammin johtoasemaa varmistellen. Muilla kävi kuitenkin huonompi tuuri ja suomalaismestari oli tyytyväinen selvittyään maaliin ilman ongelmia.

– Tämä on uskomattoman vaikea pätkä. Kaikki hyvin ja ajettiin nätisti kivipaikat ja tultiin niin nopeasti kuin tarvii, sanoi Rovanperä.

Lauantaina perjantaisen keskeytyksensä jälkeen terveisiä ajelevan Lapin kilpailuun tuli lisää murheita. Tällä kertaa tilannetta riitti savannilla juosseiden eläinten muodossa, eikä valitettavasti osumalta vältytty. Sen lisäksi rengasrikko ja hybridiongelma pakotti Pieksämäen miehen ajamaan hissun kissun loppuosan erikoiskokeesta.

– Juu rengasrikko. Yllättävän jees oli, että yksi osuus yllättävän liukas. Kaikenlaista on nyt ollut, että ei oo hybridiä, eikä rengasta ja seepraan osuttiin. Auto on kuitenkin tuntunut itse asiassa ihan hyvältä, koitti Lappi pysyä positiivisena.

Ohjelmassa on seuraavaksi huoltotauko ja kilpailu jatkuu EK11:n merkeissä kello 13:34 Suomen aikaa. Kokonaistilanne alla.

Kenian MM-rallin tilanne, EK 10/19

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +1:27,9
  3. Takamoto Katsuta, Toyota +2:22,9
  4. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +2:50,6
  5. Elfyn Evans, Toyota +3:43,8
  6. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +11:47,3
  7. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +14:09,3
  8. Jourdan Serderidis, M-Sport Ford +16:05,5
  9. Kajetan Kajetanowich, Skoda (WRC2) +16:23,0
  10. Nicolas Ciamin, Hyundai (WRC2) +14:43,9

16. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +32:11,5

LUE LISÄÄ