Australian GP:n perjantainen harjoituspäivä on jo paketissa. Suomen aikaa aamulla ajetun toisen harjoituksen nopein mies oli Ferrari-ässä Charles Leclerc.

Maailmanmestari Max Verstappen koki pieniä vastoinkäymisiä, sillä hollantilainen menetti arvokasta rata-aikaa. Red Bull -tähden kilpuriin päätettiin vaihtaa uusi lattia, joten Verstappen joutui katselemaan sivusta ensimmäiset 35 minuuttia.

Verstappen pääsi kuitenkin lopulta ajamaan tukun kierroksia ja oli harjoitusten toiseksi nopein. Hänen nopein noteerauksensa jäi Leclercin kärkiajasta hieman vajaat neljä kymmenystä. Tallit ei vieläkään paljastaneet korttejaan, vaan keskittyivät jälleen enemmän pitkiin vetoihin erityisesti pehmeämmällä renkaalla. Etenkin Red Bull kaasutteli jälleen selkeästi todella alhaisella löylyllä.

Kolmanneksi nopein oli ajohommiin palannut Carlos Sainz, ennen Aston Martin -kaksikko Lance Strollia sekä Fernando Alonsoa.

Avausharjoituksessa ulosajanut Alex Albon ei pystynyt osallistumaan toiseen treeniin ollenkaan, sillä Williams ei saanut hänen kilpuriaan kuntoon. Samalla brittitallista kuultiin kummia. Albonin auton kori vaurioitui avausharjoituksen tällissä, eikä tallilla ole toista mukana Australiassa. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että tallikaveri Logan Sargeant joutuu antamaan loppuviikonlopuksi autonsa Albonille ja amerikkalainen joutuu jäämään ajotehtävistä kokonaan sivuun.

Albert Parkin rata vaikuttaa tarjoavan todellisen haasteen kuskeille, sillä virheitä ja pieniä poistumisia nähtiin myös toisen harjoitussession aikana.

Mercedes-tähti Lewis Hamilton tuntui olevan suurissa vaikeuksissa. Britti raportoi jo ensimmäisessä treenissä auton käytöksestä, eikä konkari ollut toisessakaan lainkaan tyytyväinen työkalunsa toimintaan. Hamilton jäi tuloslistallakin kolmanneksi viimeiseksi tallikaveri George Russellin ehtiessä kuudenneksi.

Suomalaiskuski Valtteri Bottas löytyi harjoituksissa enemmän tai vähemmän tutuilta sijoilta. Sauber-konkari oli listan 14:s ja jäi järjestä noin 1,3 sekuntia.

Australian GP -viikonloppu jatkuu aikaisin lauantai-aamuna, kun ohjelmassa on kolmas tunnin mittainen harjoitussessio, joka käynnistyy kello 03:30 Suomen aikaa. Aika-ajot starttaavat puolestaan 07:00. Toisten harjoitusten tulokset alla.

Australian GP:n 2. vapaat harjoitukset

 1. Charles Leclerc, Ferrari
 2. Max Verstappen, Red Bull +0,381
 3. Carlos Sainz, Ferrari +0,430
 4. Lance Stroll, Aston Martin +0,545
 5. Fernando Alonso, Aston Martin +0,635
 6. George Russell, Mercedes +0,674
 7. Oscar Piastri, McLaren +0,800
 8. Sergio Perez, Red Bull +0,813
 9. Lando Norris, McLaren +0,878
 10. Yuki Tsunoda, RB +0,911
 11. Zhou Guanyu, Sauber
 12. Daniel Ricciardo, RB
 13. Logan Sargeant, Williams
 14. Valtteri Bottas, Sauber
 15. Pierre Gasly, Alpine
 16. Nico Hülkenberg, Haas
 17. Esteban Ocon, Alpine
 18. Lewis Hamilton, Mercedes
 19. Kevin Magnussen, Haas

Alex Albon ei osallistunut Williamsillaan ollenkaan

LUE LISÄÄ