Suomen formulalupaus Tuukka Taponen varmisti Lähi-idän Formula Regional -sarjan mestaruuden lauantaina Dubaissa.

Ferrari-akatemiaan kuuluva Taponen otti paalupaikalta loistavan lähdön ja onnistui pitämään piikkipaikkansa startissa. Suomalainen repi välittömästi sellaisen eron toisena tulevaan tallikaveri David Zacharyyn, ettei hän päässyt iskuetäisyydelle.

Kilpailu jatkui Taposen komennossa ja ”Tiikeri” jatkoi johtonsa venyttämistä. Taaempana käytiin alussa rajua kamppailua ja Taposen mestaruuden ainoa uhkaaja Taylor Barnard kävi myös kovaa, mutta epätoivoista taistelua. Barnardilla oli heikon aika-ajon jälkeen melko tekemätön paikka tehdä suurempaa nousua ja britti jäi lopulta kahdeksanneksi.

Kauden aiemmista kilpailuista poiketen Dubain ensimmäisessä lähdössä oli hivenen vähemmän tapahtumaa kuin kauden aiemmissa kilpailuissa. Tämä takasi sen, että Taponen sai kaasutella rauhassa ja toi autonsa ykkösenä ruutulipulle. Näin suomalainen kuittasi Lähi-idän Formula Regional -sarjan mestaruuden, kun kaksi lähtöä on vielä jäljellä. Taponen kontrolloi mestarillisesti johtoaan läpi kilpailun.

”Suomi, valmistautukaa seuraavaan suomalaiseen supertähteen!”

Sarjan selostaja innostui moneen otteeseen hehkuttamaan suomalaislupausta kilpailun aikana ja vertasi Taposen kykyjä jopa entisiin suomalaisiin F1-tähtiin Mika Häkkiseen sekä Kimi Räikköseen.

Taposen seuraava projekti on Euroopan Formula Regional, joka on FIA:n formulatasoissa neljäntenä. Vaativampia sarjoja ovat enää Formula 3, Formula 2 sekä moottoriurheilun kuninkuusluokka Formula 1. Euroopan Formula Regional -sarja käynnistyy toukokuun toisena viikonloppuna Saksan Hockenheimissa ja Taponen ajaa sielläkin ranskalaisen R-ace-tiimin riveissä.

LUE LISÄÄ