Ruotsin MM-ralli oli tapahtumaa täynnä ja lopulta voittajaksi kaasutteli Hyundain keikkakuski Esapekka Lappi.

Täyden kauden ajavista kuljettajista todennäköisimmin mestaruudesta ajaa tällä kaudella Hyundain Thierry Neuville sekä Toyotan Elfyn Evans, joka onnistui Ruotsissa kutistamaan belgialaisen pistejohtoa.

Evans keräsi Ruotsista yhteensä 24 pistettä Neuvillen saalistaessa 18, joten kaksikon ero pistetaulukossa on enää kolme MM-pistettä.

Jos upotus ei näy, näet sen tästä. Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

World Rally Championship

@OfficialWRC
How the points were spread in Sweden 🎯

Uuden pistesysteemin myötä lajia vähemmän seuraajille riittääkin ihmeteltävää, sillä vaikka Lappi voitti Ruotsin MM-rallin kokonaiskilpailun, sai suomalainen silti kilpailusta toiseksi eniten pisteitä. Tilastoihin merkattiin kuitenkin Lapille ensimmäinen osakilpailuvoitto sitten Jyväskylän MM-rallin 2017.

PISTEJÄRJESTELMÄSTÄ VOIT LUKEA TARKEMMIN TÄÄLTÄ

Kolmantena kuljettajien pisteissä komeilee yllätysnimenä M-Sportin Adrien Fourmaux, joka saalisti uransa ensimmäisen palkintosijoituksen Ruotsissa. Tallien puolella mestaruustaisto ei voisi jännittävämpi tällä hetkellä olla, kun Hyundai sekä Toyota ovat kahden kilpailun jälkeen tasapisteissä.

Kuljettajien- ja valmistajien päivitetyn MM-pistetaulukon näet kokonaisuudessaan tästä.

LUE LISÄÄ