Rallin MM-sarjan pistelaskujärjestelmä muuttuu merkittävästi vuodelle 2024. Asia selvisi aiemmin tällä viikolla julkaisusta rallin MM-sarjan sääntökirjasta.

Tuoreiden muutosten myötä pisteiden laskeminen ei ole enää täysin yksinkertaista, sillä pisteitä saa eri päivältä sekä entiseen tapaan Power Stagelta. Voittaja voi saada kuitenkin yhä maksimissaan 30 pistettä.

Ensimmäiset pisteet ovat jaossa jo lauantain jälkeen, jolloin kymmenen parasta kuljettajaa saavat pisteitä siten, että rallia lauantain jälkeen johtava saa 18 pistettä, toisena oleva saa 15 pistettä, kolmas saa 13 pistettä ja niin edelleen.

Lauantain pisteiden saaminen edellyttää kuitenkin sitä, että auto ajetaan maaliin asti eli myös sunnuntain erikoiskokeet on ajettava kunnialla läpi.

Sunnuntailta pisteitä saa puolestaan erikoiskokeiden tulosten perusteella siten, että sunnuntain ykkönen saa seitsemän pistettä, kakkonen saa kuusi pistettä, kolmonen saa viisi pistettä ja niin edelleen. Kyseisellä muutoksella pyritään puuttumaan siihen, ettei sunnuntaisin säästeltäisi vain renkaita viimeistä erikoiskoetta ajatellen.

Power Stage (rallin viimeinen erikoiskoe) pysyy sen sijaan entisellään eli pisteitä jaetaan erikoiskokeen viidelle nopeimmalle kuljettajalle. Ykkönen saa viisi pistettä, kakkonen neljä pistettä, kolmonen kolme pistettä ja niin edelleen.

Sosiaalisessa mediassa uutta pistelaskujärjestelmää ei ole otettu innoissaan vastaan. Osa on ilmoittanut jopa lopettavansa rallin katsomisen, koska uudistus ei miellytä.

MM-rallin pistelaskujärjestelmä:

Pistelasku lauantain jälkeen (rallin tilanne):

1. sija: 18 pistettä
2. sija: 15 pistettä
3. sija: 13 pistettä
4. sija: 10 pistettä
5. sija: 8 pistettä
6. sija: 6 pistettä
7. sija: 4 pistettä
8. sija: 3 pistettä
9. sija: 2 pistettä
10. sija: 1 piste

Pistelasku sunnuntain erikoiskokeiden tulosten mukaan:

1. sija: 7 pistettä
2. sija: 6 pistettä
3. sija: 5 pistettä
4. sija: 4 pistettä
5. sija: 3 pistettä
6. sija: 2 pistettä
7. sija: 1 piste

Power Stagen pistelasku:

1. sija: 5 pistettä
2. sija: 2 pistettä
3. sija: 3 pistettä
4. sija: 2 pistettä
5. sija: 1 piste