F1-sarjan suomalaisässä Valtteri Bottas aloittaa tulevalla kaudella nykyisen sopimuksensa viimeisen vuoden.

Kolmas kausi Sauber-organisaatiossa tarkoittaa joltain osin uusien tuulien puhaltamista, kun edessä on jälleen sopimusneuvottelut Bottaksen tulevaisuudesta. Paloa on edelleen jatkaa kuninkuusluokassa ja suomalaisen ensisijainen tähtäin olisi pysyä nykyisen tallinsa leivissä.

Bottaksen talli kulkee ensi kaudesta lähtien nimellä Stake F1 Team ennen Audin haltuunottoa kaudella 2026. Suomalainen uskookin, että mikäli jatkopahvi kaudelle 2025 irtoaa, sisältäisi sopimus myös suoraan paikan Audiltakin.

– Formula 1 on edelleen ykkösasia ja minulla on edelleen nälkää palata tulevaisuudessa palkintopallille. Audi-projekti saattaisi olla seuraava mahdollisuus, kertoo Bottas Autosportin haastattelussa.

Bottas ei ole vielä käynyt keskusteluja Audin johtoportaan kanssa, mutta asettaa sen prioriteetiksi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Suomalainen uskookin saksalaisjätin haluavan varmistaa kuskinsa ajoissa ja aikoo kärkkyä ajopaikkaa ensimmäisten joukossa. Mikäli Bottaksen palvelukset eivät kiinnosta Audia, kertoo Nastolan kasvatti avoimesti suuntaavansa katseet siinä vaiheessa muihin tiimeihin.

– Minun ykkösprioriteetti on olla osana Audia, mutta jos jostain syystä käy toisin, niin keskustelen muiden tallien kanssa, jatkaa Bottas.

– Haluan olla mukana, koska minusta tuntuu edelleen, että minulla on selvittämättömiä asioita tässä lajissa, toteaa suomalainen.

LUE MYÖS: F1-sarjan ahneus kerää kritiikkiä jälleen: ”Se on brutaalia”