Formulalupaus Tuukka Taponen kaasutteli väkevästi lauantaina Abu Dhabissa.

Lähi-idän Formula Regional -sarjassa uransa toista kisaviikonloppua ajava suomalainen täräytti lauantain avauslähdössä paalupaikalta voittoon. Myöhemmin ohjelmassa oli vielä toinen lähtö, johon kärkikymmenikkö lähti ensimmäisen lähdön tulosten käännetyssä lähtöjärjestyksessä.

Taponen teki väkevän nousun kymmenenneltä sijalta ja kipusi aina neljänneksi saakka, vaikka lähti kärkikuskeista poiketen käytetyllä rengassetillä kilpailuun. Täten 17-vuotias suurlupaus keräsi jälleen mojovan määrän pisteitä.

Taponen ajoi perjantaina upeasti molemmissa aika-ajoissa paalulle, joten sunnuntaina starttiin ammutaan jälleen piikkipaikalta. Juurikin sunnuntain starttia silmällä pitäen Taponen päätti lauantain toisessa lähdössä käyttää jo ajettua rengassettiä, joten sunnuntaina paalulta lähdetään voittojahtiin tuoreilla renkailla.

Taponen nousi huippupäivänsä ansiosta pistetaulukossa toiseksi ja on vain pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä tallikaveristaan Martinius Stenshornenista. Sunnuntain kolmas lähtö käynnistyy kello 16:50 Suomen aikaa ja kilpailua voi seurata FRMEC-sarjan Youtube-kanavalta.

LUE LISÄÄ