Suomalaiskuski Valtteri Bottaksen edustama Alfa Romeo on päätynyt kovaan ratkaisuun autonsa osalta ensi kauteen liittyen.

Sveitsiläistallissa ollaan tultu siihen lopputulokseen, ettei nykyisestä konseptista saada enää merkittävää hyötyä irti, joten ensi kaudeksi he suunnittelevat alusta loppuun täysin uuden kilpurin. Bottaksen ja Zhou Guanyun kiidättämä C43-auto ei ole tuonut mairittelevia tuloksia ja autolla on saatu tällä kaudella kasaan vain 16 MM-pistettä.

Alfa Romeo on juuttunut lähtöruudukon peräpään puolelle taistelemaan silloin tällöin hajapisteistä ja tällä hetkellä talli löytyy valmistajien pistetaulukosta toiseksi viimeiseltä sijalta. Talli tunnetaan ensi kaudella jälleen Alfa Romeon sijasta Sauberina, ennen Audin mukaantuloa kaudella 2026. Talli on päättänyt rakentaa täysin uudella konseptilla toimivan kilpa-auton ensi kaudeksi. Hiljattain uudeksi tekniseksi johtajaksi palkattu James Key onkin jo rummuttanut tulevaisuutta ideoillaan.

– Hänen kokemuksensa ansiosta kävimme erittäin syvät analyysit jokaisesta osa-alueesta. Lopputulemana ensi kauden auto ei ole enää kehitysversio, koska nykyisessä konseptissa on joitakin rajoja tullut vastaan, joita ei pysty viemään enää pidemmälle, kertoo tallipäällikkö Alunni Bravi motorsportille.

– Meillä tulee olemaan täysin uusi auto jokaista osa-aluetta myöten. Ongelmat on helppo tunnistaa, mutta korjaaminen on toinen asia. Työskentelemme lujasti ja ryhmämme kasvaa koko ajan.

– Uusia nimityksiä on tulossa, jotka pystyvät tuomaan asioita jo ensi kauden autoon, mutta lopullinen vastaus tähänkin saadaan ensi vuonna Bahrainissa, sanoi Bravi.

Tallipäällikkö kertoo avoimesti nykyisen kilpurin ongelmista. Suorituskyky on heitellyt laidasta laitaan ja auto on ollut herkkä etenkin lämpötilojen ja rataolosuhteiden muuttuessa. Vauhdin ja tasaisuuden toivotaan löytyvän uuden konseptin myötä.

Kuluvaa F1-kautta on jäljellä enää kaksi osakilpailua, joista toiseksi viimeinen kaasutellaan tulevana viikonloppuna Las Vegasissa.

LUE MYÖS: Las Vegasissa erikoiset olosuhteet – Luvassa F1-historian kylmin osakilpailu?