Formula 1 -kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun Las Vegasissa on luvassa erikoiset olosuhteet lämpötilojen puolesta.

Syntien kaupungin lämpötilat putoavat marraskuussa keskimäärin The Athleticin mukaan 5-10 lämpöasteen tuntumaan, joten talleille ja kuljettajille on luvassa erityisesti renkaiden osalta melkoinen työmaa. Samalla kuninkuusluokassa saatetaan nähdä uusi ennätys historian kylmimmän osakilpailun osalta.

Ennätystä tällä saralla pitää hallussaan kauden 1978 Kanadan GP, jolloin Montrealissa riitti lämpöä vain viiden asteen verran. Pirellin rengaspomo Mario Isolan mukaan edessä on jättimäinen haaste.

– Todennäköisesti ensimmäinen kerta, kun odotamme näin kylmiä olosuhteita. Nämä seokset on suunniteltu tuottamaan pitoa vasta korkeissa lämmöissä, kertoo Isola.

Pirellin kumien täytyisi saavuttaa vähintään noin 80 asteen lämpötilat, jotta ne toimivat kunnolla ja ensi viikonloppuna siinä riittää tekemistä. Kylmällä renkaalla ei tassu tartu radan pintaan.

Renkaiden lämmittämisessä etenkin yhdelle aikakierrokselle riittää tekemistä Vegasin katuradan luonteen puolesta. Muutamissa nopeavauhtisissa mutkissa lämmöt saa ylös, mutta kolme pitkää suoraa pitävät huolen siitä, ettei lämpötilojen ylläpito ole helppoa.

Las Vegasin GP on ohjelmassa ensi viikonloppuna ja lähetysajatkin ovat Suomen aikaa aikalailla normaalista poikkeavat. Ensi viikonlopun ohjelman ja aikataulun näet tästä.