Kartanlukija Janni Hussi kertoo AKK:n haastattelussa, että hän on törmännyt rallimaailmassa sellaisiin tilanteisiin, joista tulisi päästä eroon.

Hussi paljastaa, ettei hän ole säästynyt täysin epäasiallisilta kommenteilta, vaikka hänet onkin otettu muuten hyvin vastaan.

– Räikein esimerkki on, kun ensin heitettiin kuskin kanssa hauskaa läppää ja sen jälkeen minulta kysyttiin, että minkä väriset pikkuhousut sinulla on. Valitettavasti tätä vielä on, kuten myös monessa muussa lajissa. Sitä pitää aktiivisesti pyrkiä kitkemään pois.

Hussi sanoo kuitenkin, että oikeaan suuntaan ollaan koko ajan menossa tasa-arvon suhteen myös rallissa ja muualla urheilumaailmassa.

– Mitä enemmän puhutaan, sitä enemmän tulee julki ja toivottavasti näistä päästään eroon joskus.

Hussi nähdään ensi vuonna WRC2-luokassa

Vuonna 2024 Hussin ura kartturina jatkuu WRC2-luokassa, Lauri Joonan kartturina. Hussin mukaan hänellä on hyvät lähtökohdat kauteen, sillä elämä hymyilee juuri tällä hetkellä.

– Arkeni on tällä hetkellä tosi hyvässä balanssissa. Olen etsinyt pitkään tasapainoa elämääni. Minulla on vähän sellainen huono piirre, että tykkään tehdä paljon asioita, enkä aina ymmärrä missä menee jaksamisen raja. Viime vuosina olen opetellut löytämään balanssia tekemisen ja levon välille. Nyt tuntuu, että se balanssi on löytynyt. 

Rallin ulkopuolisia saattaa hämmästyttää, mutta Hussille rauha ja tasapaino elämään on paljolti löytynyt sorarännissä päätähuimaavaa vauhtia kiitävän auton sisältä.

– Ralli on tuonut minulle hirveästi sellaista kaivattua rauhaa. Kun olen siellä ralliautossa, niin silloin ei ole mitään muuta. Se on sellaista omaa meditaatiota. Vaikka kartturin roolissa tapahtuu tosi monia asioita samaan aikaan ja pitää multitaskata, niin silti koen, että se on minun paikka tavallaan rentoutua. Fyysisesti ei tarvitse olla missään muualla kuin siinä, Hussi sanoo AKK:lle.