Keski-Euroopan MM-rallissa oli ohjelmassa jo kilpailun kolmanneksi viimeinen erikoiskoe. Hieman yli 16 kilometrin mittaisen pätkän rallatteli nopeiten Toyotan Elfyn Evans.

Erikoiskokeen alkajaisiksi nähtiin jälleen erikoista sekoilua järjestäjien toimesta. Aluksi ilmoitettiin pätkän alkavan myöhässä ja nopeasti ilmoitettiin uusi alkamisaika, joka oli muutaman minuutin alkuperäistä myöhässä. Tässä kohtaa ensimmäisenä reitille lähdössä ollut Evans oli jo kertaalleen peruutellut uudestaan pidemmälle taaksepäin lämmitelläkseen autonsa renkaat ja jarrut valmiiksi erikoiskoetta varten.

Evans oli jälleen valmistautunut jo lähtemään, kunnes walesilaiselle viitottiin uudestaan, ettei lähtölupaa tule sittenkään. Sitten odoteltiin jälleen muutama minuutti, kunnes Evans pääsi lähtemään kylmillä renkailla ja jarruilla pätkille. Walesilaista tilanne vaikutti kuitenkin enemmän huvittavan kuin turhauttavan.

Toyotan Kalle Rovanperä kertoi sunnuntain avauspätkällä päivän agendana olevan nautiskella kilpailun viimeisistä erikoiskokeista. Varmasti ajaessa ja ilman ongelmia Rovanperä sekä kartanlukija Jonne Halttunen ovat matkalla kohti toista peräkkäistä maailmanmestaruutta.

– Yritetään keskittyä ja hoitaa homma ilman virheitä. Loppupäivästä odottaa suurempi palkinto, johon yritetään tähdätä, sanoi Rovanperä.

Rovanperä jatkaa kilpailussa tukevasti toisena ennen kahta viimeistä erikoiskoetta.

Hyundain Teemu Suninen on ollut pitkin viikonloppua vaikeuksissa, vaikka lähtökohdat olivatkin haastavat. Ensimmäistä asvalttiralliaan kuluvan kauden kalustolla ajava jokelalainen ei ole liialti päässyt nautiskelemaan Keski-Euroopan maisemista. Auto tuntuu venkoilevan vähän väliä joka paikassa.

– Ihan ok pätkä meiltä. Muutamia mutaisia paikkoja, jotka voi yllättää, joten pitää ottaa niissä varovaisesti, sanoi Suninen.

Suninen jatkaa kilpailuaan kuudentena ja ero viidentenä paatavaan Toyotan Takamoto Katsutaan on 9,8 sekuntia.

Kilpailussa on jäljellä enää kaksi erikoiskoetta. EK17 starttaa kello 11:33 Suomen aikaa. Tosin lähtöaika viivästynee EK16:n aikatauluongelmien myötä. Rallin kokonaistilanne alla.

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 16/18

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +37,8
  3. Ott Tänak, M-Sport Ford +1:46,7
  4. Sébastien Ogier, Toyota +2:10,8
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +2:45,9
  6. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +2:55,7
  7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +4:06,4
  8. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +9:40,4