Keski-Euroopan MM-rallin lauantain ajopäivä on paketissa. Kilpailun kärjessä kaasuttelee Hyundai-tallin Thierry Neuville.

Belgialainen nousi rallin kärkipaikalle aiemmin lauantaina EK11:llä, kun Elfyn Evans ajoi ulos ja Kalle Rovanperälle avautui mahdollisuus varmistella tarvittavia pisteitä mestaruuden varmistamiseksi.

Rovanperä kertoi edellisen pätkän maalissa, että varmistelu on haastavaa, sillä kovempaa ajaessa on helpompaa pitää keskittymistä yllä. Joka tapauksessa takaraivossa kolkuttelee uran toinen mestaruus, joten sopiva rytmi on vain täytynyt löytää ja tilanne on hallinnassa. Rovanperälle riitti varmistelu ja suomalaistähti täräytti päivän päätöspätkälle vielä lämpimikseen pohja-ajan.

– Halusin vain päättää päivän hyvällä fiiliksellä, joten yritin vähän ajaa. Vaikeimmat asvalttiolosuhteet, missä olen koskaan ajanut. Koitetaan saattaa työ päätökseen huomenna, sanoi Rovanperä.

Rovanperä jatkaa sunnuntain viimeisille erikoiskokeille toiselta sijalta ja eroa rallia johtavaan Neuvilleen on 26,2 sekuntia.

LUE MYÖS: Elfyn Evansin kortit vähissä – näillä skenaarioilla Kalle Rovanperän mestaruus sinetöityy

Hyundain Teemu Suninen on keskittynyt Keski-Euroopan MM-rallissa keräämään oppia laitteistaan asvaltilla.

– Ihan hyvä pätkä, mutta tosi liukasta ja vaikeeta, sanoi Suninen.

Suomalaiskuljettaja lähtee sunnuntaille kuudennelta sijalta ja eroa viidentenä ajavaan Takamoto Katsutaan on noin kymmenen sekuntia.

M-Sport Fordin Ott Tänak koki jälleen kerran teknisiä ongelmia autonsa kanssa lauantain viimeisellä pätkällä ja kävi myös piipahtamassa ojan puolella. Samalla Rovanperän ja Tänakin välinen ero kasvoi runsaasti suomalaisen hyväksi.

Sunnuntaina ohjelmassa on neljä erikoiskoetta. EK15 käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 09:15 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

LUE MYÖS: F1-harjoituksissa todella pienet erot – Valtteri Bottas iskussa

Keski-Euroopan MM-rallin tilanne, EK 14/18

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +26,2
  3. Ott Tänak, M-Sport Ford +1:49,1
  4. Sébastien Ogier, Toyota +2:20,2
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +2:47,9
  6. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +2:58,8
  7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +3:52,2
  8. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +9:05,8
  9. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +9:12,3
  10. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +9:18,8