Mercedes-tallin George Russellin väkevä kilpailu päättyi karulla tavalla viimeisellä kierroksella sunnuntaina Singaporessa.

Brittikuljettaja jahtasi vimmatusti Lando Norrisin kakkospaikkaa ja teki kalliin virhearvion kolauttaessaan auton oikean etupyörän valliin radan kymmenennessä mutkassa. Seinäkosketuksen myötä Russell liukui aina turvavalliin saakka ja hyvä pistepotti jysähti kankkulan kaivoon.

– Pieni virhearviointi ja keskittymisen puute kenties. Yhden tai kahden senttimetrin virhearvio ja seuraavaksi olinkin seinässä. Uskomaton tapa päättää kilpailu…en oikein löydä sanoja, vaikeroi pettynyt britti Viaplayn haastattelussa.

Mercedes teki rohkean taktisen vedon ja tulivat kärkiporukasta hakemaan virtuaalisen turva-auton takana uudet medium-renkaat alle. Mustat autot ajoivat kuluneilla kovilla renkailla radalle jääneet kaverit nopeasti kiinni, mutta kierrokset loppuivat silti hieman kesken.

Mercedeksen vauhti oli kokonaisuutena pitkin viikonloppua vahvaa ja Russell koki jopa voittoon olleen mahdollisuudet, mikäli kaikki olisi mennyt nappiin.

– Tämä oli niin mahtava viikonloppu, sillä auto oli mahtava ja tiimi teki strategian kanssa uskomatonta työtä. Olin todella lähellä päästä Landon ohi, kun minulla oli ainoa mahdollisuuteni. Meidän olisi pitänyt voittaa tämä kilpailu, jatkaa Russell.

– Hieman sanattomaksi vetää ja tänä vuonna ei asioita ole vain tarkoitettu tapahtuvaksi minun kannalta. Olen pettynyt itseeni, sillä petin tiimin täysin, mutta koitetana ottaa matkaan positiiviset asiat, veisteli Russell.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas toimi liikkuvana shikaanina Singaporessa – ”Ei vain ollut vauhtia”