Moottoriurheilujulkaisu Auto, Motor und Sport raportoi maanantaina AlphaTaurin julkistavan uuden kuljettajakaksikkonsa piakkoin.

Toimittaja Tobi Grünerin mukaan talli on solmimassa vuoden sopimukset Yuki Tsunodan sekä Daniel Ricciardon kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että Red Bull -organisaation superlupaus Liam Lawson ei aja tallissa ensi kaudella.

Lawson on paikannut kolme edellistä kisaviikonloppua kätensä murtanutta Ricciardoa. Nuorukainen on suoriutunut loistavast, avaten pistetilinsä sunnuntaina Singaporen osakilpailussa. Tällä hetkellä ajopaikkaa ei kuitenkaan ole löytymässä.

Tsunoda on kilpaillut Red Bullin omistamassa sisartallissa jo kolme vuotta. Japanilainen on kerännyt urallaan 47 MM-pistettä.

Ricciardo puolestaan on yksi kuninkuusluokan kokeneimmista kuljettajista. Seitsemän osakilpailuvoiton aussi sai lähtöpassit McLarenilta viime kauden päätteeksi, siirtyen varakuskin rooliin Red Bullille. Nyck de Vriesin aikaiset potkut palauttivat miehen kuitenkin tositoimiin. Valitettavasti Ricciardo mursi kätensä kesätauolta palattaessa, eikä paluusta ole vielä tietoa.

Tämän myötä ainoa varmistamaton paikka löytyy Williamsilta. Tulokas Logan Sargeant ei ole onnistunut suorittamaan tallin vaatimalla tasolla, joten tulevaisuus F1-sarjassa on kysymysmerkki. Muilla kuskeilla sopimus ensi kaudesta löytyykin.