AlphaTaurin F1-talli on vahvistanut ensi kauden kuskikaksikkonsa.

Italialaistallin puikoissa jatkaa Yuki Tsunoda sekä käsivammastaan toipuva Daniel Ricciardo. Täten vahvasti Ricciardoa tuuranneelle Liam Lawsonille napsahti ikäviä uutisia, kun uusiseelantilaselle ei avaudu vielä ensi kaudeksi vakiokuskin paikkaa kuninkuusluokasta. Lawson jatkaa tallin kehitys- ja varakuljettajana.

Tsunoda on ajanut tiimin riveissä jo kaudesta 2021 saakka ja on osoittanut vahvaa vauhtia ja kehityskaarta ajamisessaan. Ricciardo puolestaan teki paluun Red Bullin sisartalliin annettuaan kesällä vahvoja näyttöjä energiajuomatallin järjestämissä testeissä Silverstonessa.

Australialainen korvasi alisuorittaneen Nyck de Vriesin kesken kauden, muttei ehtinyt kaasutella kuin kahdessa kilpailussa ennen Hollannin GP:n harjoituksissa sattunutta onnettomuuttaan, jossa Ricciardo mursi kämmenluunsa. Ricciardo kuitenkin jatkaa uuden tulemisensa sekä pitkän kokemuksensa turvin AlphaTaurilla myös ensi kaudella.

– Olen tyytyväinen Yukin kehitykseen, jota hän on näyttänyt viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana. Danielin mahtavan kisavoittajan kokemuksen myötä meillä on yksi ruudukon kilpailukykyisimmistä kuskikaksikoista ensi kaudella, kommentoi tallipomo Franz Tost.

Formula 1

@F1
BREAKING: Yuki Tsunoda and Daniel Ricciardo will race for @AlphaTauriF1 in 2024!

#F1