Red Bull -tallin neuvonantaja sekä kuskiohjelman pomo Helmut Marko ei yllättyisi, mikäli Max Verstappen päättäisi iskeä hanskat tiskiin nykyisen sopimuksensa päättyessä.

Nykyisin F1-sarjaa hallitseva hollantilainen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo aiemmin puhua siitä, kuinka kauan häntä kiinnostaa varikoilla pyöriä. Verstappen on niittänyt kunikuusluokassa jo menestystä roppakaupalla ja hän on kertonut elämässä olevan muitakin mielenkiinnon kohteita.

Verstappenin mammuttisopimus on voimassa kauden 2028 loppuun saakka, joten ainakin aikaa spekulaatioille riittää. Tällä kaudella kolmannen mestaruutensa erittäin suurella todennäköisyydellä nappaava hollantilainen on ilmaissut huolensa muun muassa kisamäärien jatkuvasta kasvusta ja nykyautojen ominaisuuksista.

– En usko hänen olevan esimerkiksi Fernando Alonson kaltainen kaveri, joka ajaa todella pitkään. Hän on enemmän sellainen, joka jossain vaiheessa vain toteaa, että nyt saa riittää, sanoo Marko Motorsport Magazinelle.

– Paljon riippuu siitä, mihin suuntaan laji kehittyy.

”Onko tämä sen kaiken arvoista?”

Verstappen itse kommentoi fiiliksiään hiljattain De Telegraafille ja lähetti terveisiä häntä arvosteleviin ihmisiin, joiden mukaan runsaasti tienaavalla ja menestyvällä F1-mestarilla ei pitäisi olla aiheita tyytymättömyyteen.

– He ajattelevat, että mistä tämä kaveri oikein vinkuu, mutta kyse on hyvinvoinnista ja kuinka koet asiat, eikä vain siitä paljon tienaat. Mielestäni minun pitää joskus tehdä liikaa asioita, jolloin mietin, että onko tämä kaikki sen arvoista, pohti Verstappen.

– Esimerkiksi torstait juuri ennen kisaviikonloppua ovat todella pitkiä päiviä riippuen siitä missä ollaan. Kisojen ulkopuolella pitää hangata simulaattoria ja vietän yli kuukauden päivät vuodessa pelkästään kaikenlaisissa markkinointitehtävissä. Jossain vaiheessa tulee aina raja vastaan, pyöritteli Verstappen.

Ylimääräiset tehtävät ajohommien ulkopuolella ei ole ainakaan tässä kohtaa vielä haitannut Verstappenin suorituksia radalla. 25-vuotias hollantilainen on voittanut kauden 12 osakilpailusta kymmenen, joista jo kahdeksan peräkkäin.

F1-kausi jatkuu kesätauon jälkeen ensi viikonloppuna Hollannin Zandvoortissa.

LUE MYÖS: F1-selostajalta räväkkä ehdotus sprinttiformaatin muuttamiseksi