Sky Sportsilla F1-lähetyksiä selostava David Croft uudistaisi perusteellisesti kuninkuusluokkaan tuodun sprinttiformaatin jatkossa.

Croft irrottaisi sprinttikilpailut kokonaan erilliseksi kilpailusarjaksi, johon saisivat osallistua tallien ja kuljettajien niin halutessa myös varakuljettajia. Sprinteistä tulleita pisteitä ei lisättäisi mukaan sunnuntain pääkilpailusta saatuun pistepottiin.

– Konsepti on hyvä ja pidän siitä, mutta en pidä siitä, että se on osa koko mestaruussarjaa, sanoo Croft Sky F1 –podcastissa.

– Näkisin mieluusti kaksi erillistä sarjaa, jossa sprintit ajetaan mielummin jo perjantaina kuin lauantaina. Perjantaina voitaisiin ajaa sprintin aika-ajo ja perään ehkä 20 minuutin lämmittelyt ja sitten sprintti. Perjantai olisi siinä, pohtii Croft.

Croft haluaisi myös samalla poistaa Parc Ferme -säännön loppuviikonlopun ajaksi, jolloin lauantaina voitaisiin ajaa tuttuun tyyliin harjoitukset aamulla ja aika-ajot myöhemmin iltapäivällä. Sunnuntaina olisi myös normaalisti pääkilpailu.

Pitkän linjan F1-selostajalla olisi myös hatussaan idea, jolla varakuljettajille saataisiin testikilometrejä ja ennen kaikkea relevanttia kilpailukokemusta enemmän kuninkuusluokan kilpurin puikoissa.

– Jos kaikki kuskit eivät halua osallistua sprintteihin, olisi se täysin ok, sillä kaikilla on tarpeeksi varakuskeja, jotka siihen ryhtyisivät. Siinä olisi myös kaupallisesti merkittävä rako, joten pohtisin tosissani tuollaista systeemiä, pyöritteli Croft.