Sprinttikilpailun lähtöruudut määrittävä Sprint Shootout on saatu pakettiin Belgiassa. Sprinttikilpailuun ensimmäisestä ruudusta startaa jälleen kerran Red Bull -tallin Max Verstappen.

Avausosio käynnistyi runsaan sateen takia 35 minuuttia myöhässä alkuperäisestä aikataulusta, mutta ajamaan lopulta onneksi päästiin. Aurinkokin tuli esiin pilvien takaa, joten olosuhteet paranivat nopeaa tahtia.

Q1:

Ajoitus oli jälleen Spalle tyypillisesti kova sana ja viimeisinä aikakierroksensa valmiina saaneet kuljettajat olivat vahvoilla. Valitettavasti Alfa Romeo oli jälleen kerran oman tekemisensä kanssa hukassa. TV-kuvissa nähtiin Valtteri Bottaksen lähtevän viimeiselle vedolleen rinta rinnan Haas-auton kanssa, joten ratkaiseva veto meni täten pipariksi ja suomalainen putosi heti jatkosta. Bottaksen lähtöruutu sprinttikilpailuun on 17:s.

Muita putoajia olivat Yuki Tsunoda, Kevin Magnussen, Zhou Guanyu sekä Nico Hülkenberg, joten suurempia yllätyksiä ei nähty.

Q2:

Lauantain aika-ajo tuntui tismalleen perjantain toisinnolta. Rata jatkoi kuivumistaan ja kierrosajat paranivat hurjaa tahtia. Ensimmäinen ja ainoa rohkelikko kuivan kelin renkaille oli Aston Martinin Lance Stroll, mutta rata ei ollut vielä valmis slikseille.

Kanadalainen päätyi ratavallien puolelle ja Stroll ehti itsekin jo todeta lämmittelykierroksella, ettei ollut hyvä peliliike. Sessio keskeytyi punaisilla lipuilla ja kellossa oli jäljellä vain puoli minuuttia, joten toisen osion tuloslista oli valmis.

Putoajien rooliin joutuivat Daniel Ricciardo, Alex Albon, Logan Sargeant, Stroll sekä Fernando Alonso.

Q3:

Viimeisessä osiossa kaikki kuljettajat löivät jo kuivan kelin pyörää alle. Ajolinja oli todella kapea ja pienikin lipeäminen tarkoitti leikin loppumista.

Aika-ajon loppuhetkistä tuli todella jännittävä ja hetken näytti jo siltä, että McLarenilla loistavia otteita viime aikoina tykittänyt Oscar Piastri nappaa piikkipaikan. Lopulta kuitenkin Verstappen onnistui viime hetken vedollaan pilaamaan McLarenin ilakoinnit. Eroa kärkikaksikon välille jäi vain 11 tuhannesosaa. Koko kärkikolmikko oli todella tiivis, kun kolmanneksi ehtinyt Carlos Sainz jäi Verstappenista puolestaan vain 25 tuhannesosaa.

Sprinttikilpailu käynnistyy aikataulun pitäessä kello 17:30 Suomen aikaa. Sprinttiaika-ajon tuloslista alla.

Belgian GP:n sprinttiaika-ajojen tulokset

  1. Max Verstappen, Red Bull
  2. Oscar Piastri, McLaren +0,011
  3. Carlos Sainz, Ferrari +0,025
  4. Charles Leclerc, Ferrari +0,195
  5. Lando Norris, McLaren +0,333
  6. Pierre Gasly, Alpine +0,644
  7. Lewis Hamilton, Mercedes +0,844
  8. Sergio Perez, Red Bull +0,905
  9. Esteban Ocon, Alpine +1,438
  10. George Russell, Mercedes +6,686
  11. Daniel Ricciardo
  12. Alexander Albon, Williams
  13. Logan Sargeant, Williams
  14. Lance Stroll, Aston Martin
  15. Fernando Alonso, Aston Martin
  16. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
  17. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
  18. Kevin Magnussen, Haas
  19. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
  20. Nico Hülkenberg, Haas