Belgian GP:n aika-ajot on saatu pakettiin. Nopeimman ajan paalutti vähemmän yllättäen Red Bull -tallin Max Verstappen.

Q1:

Ensimmäinen osio käynnistyi kymmenen minuuttia myöhässä, mutta positiivista oli se, että rata-alueella nähtiin sinistä taivasta ja aurinko kuivatti rataa. Avausosiossa kuitenkin lähdettiin liikkeelle välikelin renkailla.

Kuljettajat ja tallit lähtivät lähestulkoon tyhjin käsin suuntaa antavilla säädöillä aika-ajoon, sillä perjantain avausharjoituksessa ei juurikaan päästy suuremmin säätötöitä tekemään surkeista olosuhteista johtuen.

Ensimmäisessä osiossa ajoitus oli ratkaisevassa roolissa, kun rata parani jatkuvalla syötöllä, joten viimeisinä aikakierroksensa aloittaneet olivat vahvoilla. Yllätysputoajilta vältyttiin, mutta pettymyksiä tarjoiltiin. AlphaTaurilla kisakuskiksi Unkarissa paluun tehnyt Daniel Ricciardo ajoi loppuhetkillä loistokierroksen, mutta vanha vitsaus, eli ratarajat olivat paukkuneet, joten kierros hylättiin ja Ricciardo jäi ensimmäiseen osioon.

Ensimmäiseen osioon jäi Ricciardon lisäksi Alex Albon, Zhou Guanyu, Logan Sargeant, sekä Nico Hülkenberg.

Q2:

Toisessa osiossa rata jatkui kuivumistaan ja pelin henki oli se, kuka uskaltaa ensimmäisenä lyödä sliksiä alle. Seitsemän minuuttia ollessa jäljellä ensimmäiset kuskit valuivat varikolle vaihtamaan kuivan kelin rengasta.

Alpine-tallin Esteban Ocon rikkoi etusiipensä liukastellessaan kaiteisiin ja putosi jatkosta. Ajoitus oli tälläkin kertaa kova sana ja kärkiajan toiseen osioon rykäisi McLarenin Oscar Piastri. Red Bullin Max Verstappenilla riitti tällä kertaa jännitettävää, kun hollantilainen oli viimeinen jatkoon päässyt kuljettaja.

Alfa Romeo ei valitettavasti ollut ajoituksen kanssa hereillä, kun Valtteri Bottas oli toisessa osiossa ensimmäinen ruutulipun nähnyt kuljettaja. Aika oli hyvä, mutta rata parani jatkuvasti takana tuleville ja näin suomalainen putosi jatkosta ollen 14:s.

Toiseen osioon jäivät Bottaksen lisäksi Yuki Tsunoda, Pierre Gasly, Kevin Magnussen sekä Ocon.

Q3:

Viimeisessä osiossa pelin henki oli sama kuin kahdessa aiemmassa ja rataolosuhteet paranivat jatkuvasti. Paalupaikan vei lopulta odotuksien mukaan ylivoimainen MM-kärki Verstappen mykistävällä kahdeksan kymmenyksen erolla.

Hollantilaisella on kuitenkin sunnuntain kilpailuun lähtöruuturangaistus niskassaan, joten hän starttaa näillä näkymin kuudennesta ruudusta. Täten toiseksi sijoittunut Charles Leclerc lähtee paalulta ja Sergio Perez kolmannesta ruudusta.

Belgiassa on lauantaina luvassa aika-ajo myöhemmin iltapäivällä käytävään sprinttikilpailuun. Lauantain sprinttiaika-ajot käynnistyvät kello 13:00 Suomen aikaa. Perjantain aika-ajojen tulokset alla.

Belgian GP:n aika-ajojen tulokset

  1. Max Verstappen, Red Bull ***
  2. Charles Leclerc, Ferrari +0,820
  3. Sergio Perez, Red Bull +0,877
  4. Lewis Hamilton, Mercedes +0,919
  5. Carlos Sainz, Ferrari +0,984
  6. Oscar Piastri, McLaren +1,197
  7. Lando Norris, McLaren +1,501
  8. George Russell, Mercedes +1,637
  9. Fernando Alonso, Aston Martin +1,675
  10. Lance Stroll, Aston Martin +2,673
  11. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
  12. Pierre Gasly, Alpine
  13. Kevin Magnussen, Haas
  14. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
  15. Esteban Ocon, Alpine
  16. Alexander Albon, Williams
  17. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
  18. Logan Sargeant, Williams
  19. Daniel Ricciardo, AlphaTauri
  20. Nico Hülkenberg, Haas

*** =Max Verstappenilla viiden lähtöruudun rangaistus